Više desetina povređeno na protestu u Kijevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 01:26

Više desetina povređeno na protestu u Kijevu

Osamnaest policajaca i tri demonstranta povređeni su u sukobima tokom protesta koji su organizovali ukrajinski preduzetnici ispred zgrade ukrajinskog parlamenta, saopštila je danas policija Kijeva.

"Osamnaest policajaca i tri demonstranta zadobili su telesne povrede različite težine", navodi se u saopštenju na Fejsbuk nalogu policije Kijeva, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << TASS.

Prema policiji, medijski napisi da je jedan od demonstranata poginuo nisu tačni, a potvrđeno je da su pokrenuta dva krivična postupka zbog nedoličnog ponašanja i nasilja nad organima reda.

Predstavnici malih i srednjih preduzeća organizovali su danas protestni skup ispred zgrade Vrhovne rade u Kijevu, zahtevajući da se usvoje zakoni koji bi olakšali njihovo poslovanje, kada je demonstrante koji su pokušali da upadnu u zgradu, zaustavila policija, nakon čega su usledili sukobi, navodi TASS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SUKOBI U UKRAJINI: Povređeno na desetine ljudi - među njima i organi reda

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2022

Predstavnici malih i srednjih preduzeća organizovali su danas protestni skup ispred zgrade Vrhovne rade u Kijevu, zahtevajući da se usvoje zakoni koji bi olakšali njihovo poslovanje, kada je demonstrante koji su pokušali da upadnu u zgradu, zaustavila policija, nakon čega su usledili sukobi...Osamnaest...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.