Izvor: Blic, 13.Dec.2016, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Violeta Goldman dobila treći "Zoranov brk"

Komadom "I konje ubijaju, zar ne?" beogradska opera i pozorište "Madlenijanum" predstavilo je zaječarskoj publici na 25. "Danima Zorana Radmilovića". Treći "Zoranov brk" za bravurozno tumačenje uloge Glorije Biti pripao je Violeti Goldman.

- Ovo je fenomenalan osećaj. Glumom sam počela da se bavim upravo ovde pre 20 godina, rođena sam u Zaječaru i ovde sam završila gimnaziju. Ova nagrada mi veoma znači – rekla je dobitnica "brka".

Prema njenim rečima, izvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstave u Zaječaru za nju je imalo posebnu draž jer joj je probudilo uspomene na detinjstvo i početke, ali i zbog prisustva roditelja, rodbije i prijatelja u publici.

- Puno mi je srce, dan sam provela prisećajući se prošlih dana kada sam bila u školi i često svraćala u pozorišni bife. Prepuno je emocija i bude mi se sećanja, na Dejana Krstića, reditelja predstave u kojoj sam igrala dok sam bila ovde u Zaječaru, koji je preminuo, nažalost, i možda je zato više onako emotivno – sa suzama u očima rekla je Violeta Goldman.

Glumica dodaje da je najveću tremu u dosadašnjoj karijeri imala upravo večeras u Zaječaru.

- Moram da priznam da sam večeras imala mnogo veću tremu nego bilo gde. Tako da valjda to je sve nekako prirodno i da sve to ide sa onim lepim teretom.

Pored Violete Goldman u konkurenciji za "Zoranov brk" našli su se i Andrija Daničić, Stevan Piale, Lidija Cvetić, Miloš Milić, Maja Lukić koja je zamenila Iskru Brajović, Radomir Nikolić, Saša Joksimović i Dragica Ristanović, ali je mišljenje žirija bilo usaglašeno sa mišljenjem publike sudeći po aplauzu koji je dobila dobitnica nagrade.

Četvrte večeri 25. "Dana Zorana Radmilovića” u Zaječaru na programu je predstava "Jedan Džekson viška”, koju je po tekstu Artura Nufielda u Dramskom teatru "Račo Stojanov” Gabrovo (Bugarska) režirala Nevena Miteva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.