Vilijam zbog vojske ostavlja Kejt samu

Izvor: Blic, 05.Maj.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijam zbog vojske ostavlja Kejt samu

LONDON - Iako je bilo za očekivati da će novopečeni kraljevski par princ Vilijam i princeza Kejt otputovati na medeni mesec nakon venčanja to se nije dogodilo, jer je Vilijam želeo da se što pre vrati svojim obavezama u kraljevskoj avijaciji. Umesto da se baškari na nekoj egzotičnoj plaži sa svojom nevestom, Vilijam se već vratio na svoje redovne zadatke kao član jedinice za spasavanje pri RAF-u u vojnoj bazi Englesi na severu Velsa, gde će on i Kejt provesti prvih par godina bračnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << života.

Pilot poručnik Vilijam trenutno je stacioniran u RAF-ovoj bazi u Englesiju, što ne znači da u skorijoj budućnosti neće dobiti premeštaj u neku drugu bazu, jer su rotacije uobičajena stvar u vojnoj službi. Ukoliko sve bude teklo po planu, Vilijam bi već u septembru trebalo da ode u vojnu bazu u južnom Atlantiku na period od 10 nedelja, a kako se ovaj period smatra kraćim angažmanom, nije uobičajeno da oficira prati njegova porodica, te će Kejt samovati neko vreme.

Postoji više razloga zašto Vilijam insistira na vojnoj službi i karijeri pilota kraljevske avijacije. Kao prvo, za razliku od njegovog oca Čarlsa, kraljevska kruna mu nije prva stvar na pameti, jer poučen lošim iskustvom njegove pokojne majke, koju je usamljenički život na dvoru progutao i uništio, želi da Kejt skloni iz tako sterilnog okruženja i omogući im koliko-toliko normalan život. On takođe želi da nastavi porodičnu tradiciju u kraljevskoj avijaciji, čiji su članovi bili i njegov deda princ Filip i stric princ Endrju, koji se čak i borio u sukobu oko Foklandskih ostrva, te da se dokaže i kao sposoban oficir.

Vilijamova vojna karijera započela je odmah po završetku srednjoškolskog obrazovanja na koledžu Iton, kada je uzeo slobodnih godinu dana, kako bi odlučio koji će fakultet upisati, te je otišao na obuku pri britanskoj armiji u Beliz. Zatim su usledile studije geografije i istorije umetnosti na Univerzitetu St. Endrjuz, ali se Vilijam vratio vojsci nakon diplomiranja 2005. Tada je prošao obavezne četvorodnevne psihofizičke testove kako bi se utvrdila njegova sposobnost za vojnu službu.

Najsekseplnije žene

Muški magazin „Maxim” tradicionalno je sastavio listu 100 najseksepilnijih žena sveta, a među njima je i nova britanska princeza. Budući da je prvi put na listi, Kejt je odlično kotira na 26. mestu jer je iza sebe ostavila mnoge holivudske lepotice.

U januaru 2006. postao je kadet Kraljevske vojne akademije Sendhurst, a obuku je završio kraljem godine, nakon čega je sa bratom Harijem otišao u trening-kamp izviđačkih jedinica. Nakon što je zvanično upisan kao član oružanih snaga, Vilijam je sam izrazio želju da učestvuje u aktivnoj službi.

Međutim, u ovoj nameri ga je sprečila činjenica da je drugi u redu za nasleđe britanskog trona, jer budući da mu se ne može garantovati bezbednost u borbenim akcijama, to predstavlja preveliki rizik. Kako se nije dao obeshrabriti, Vilijam se zatim priključio mornarici i kraljevskoj avijaciji, a nakon nekoliko intenzivnih obuka, svoje poručničke epolete zaradio je napokon 2008. godine.

Kasnije je ipak učestvovao u nekoliko tajnih akcija, jer je solomonsko rešenje pronađeno u njegovom delovanju pri jedinici RAF-a za potragu i spasavanje, gde je kao pilot helikoptera mogao aktivno da učestvuje pri oružanim snagama bez uplitanja u borbene operacije.

Može li Kejt biti samo domaćica?

Od kako se u javnosti pojavila informacija da Kejt želi da bude domaćica i supruga u naredne dve godine, većina medija na ostrvu se bavi spekulacijama zašto je princeza donela ovakvu odluku i kako će ona uticati na nju. Čini se ipak da je Kejt dobro razmislila i preduzela sve kako bi izbegla sudbinu princeze Dajane. Žene ostalih pripadnika RAF-a koji službuju sa Vilijamom u Englesiju već su joj uputile pozive za druženje i spremne su da joj pomognu da prebrodi samoću kada Vilijam bude na zadacima.

– Ketrin želi da uživa u životu supruge vojnog pilota, jer je prava retkost da se nekome ko ima takvu titulu kao Kejt pruži prilika za normalan život. Upravo zato ona namerava da to vreme maksimalno iskoristi – istakli su njeni prijatelji.

Princ Vilijam je trenutno član 22. eskadrile i na funkciji je kopilota helikoptera za spasavanje, iako je i sam uspešno završio obuku za pilota više tipova letelica.

Početkom oktobra Vilijam je imao i svoju prvu spasilačku misiju kao kopilot, kada je spasao čoveka koji je doživeo srčani udar na naftnoj bušotini u blizini Liverpula i bezbedno ga prevezao do lokalne bolnice.

Venčanje u brojkama

9 miliona ljudi pratilo je BBC-jevu internet stranicu na kojoj su unošeni podaci sa venčanja iz minuta u minut 5.000 policajaca bilo je na dužnosti tog dana 35 pasa tragača 55 zabeleženih hapšenja 140 tona smeća počišćeno je sa ulica 2,7 metara bio je dug šlep venčanice Kejt Midlton 2-3 milimetra razmak između šavova svakog čipkanog motiva na venčanici na svakih 30 minuta su švalje prale svoje ruke kako bi čipka bila blistavo bela igle su menjane na svaka tri sata kako bi vez bio perfektan 5.500 zahteva za zatvaranje ulica zbog zabava je upućeno policiji dva miliona rolnica s kobasicama prodato u radnjama „Marks and Spenser” 10.000 kanapea posluženo na prijemu 1.700 komada keksa utrošeno za Vilijamovu čokoladnu tortu 17 kilograma čokolade je utrošeno za istu tortu 900 cvetova od šećerne paste na svadbenoj torti 21 kuvar je spremao hranu svadbena torta je imala 8 spratova



Pipa u vezi s londonskim biznismenom



Filipa Midlton, mlađa sestra princeze Kejt, koju svi u porodici zovu Pipa, ukrala je slavu svojoj sestri već na venčanju, te se većina tabloida preorijentisala na pisanje o ovoj zavodljivoj brineti.

Poznata kao devojka koja stiže na sve bitne žurke u Londonu, Pipa je okarakterisana i kao pokretački pogon Midltonovih, te jedna od najzaslužnijih osoba koja je Kejt progurala u kraljevsku porodicu. Iako je tokom venčanja sve vreme bila pored Vilijamovog brata Harija, zbog čega su mnogi komentarisali da je i sama bacila oko na neku kraljevsku titulu, Pipa je na venčanje svoje sestre došla u pratnji svog dečka, mladog biznismena Aleksa Loudona.

Inače, na listi njenih bivših momaka uglavnom se nalaze najpoželjnije britanske neženje, mladi i uspešni japijevci sa dobrim porodičnim i poslovnim vezama.

Povezane vesti: Nerviraju vas Vilijam i Kejt? Onda je Grejs vaš heroj Zabava posle kraljevskog venčanja: Loši vicevi i nove haljine Pogledajte: Sveštenik pravi zvezdu u Vestminsterskoj opatiji Vilijam i Kejt će živetu u Velsu Vilijam i Kejt kao Princ Čarls i Lejdi Di

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vilijam zbog vojske ostavlja Kejt samu

Izvor: medio.rs, 05.Maj.2011

Iako je bilo za očekivati da će novopečeni kraljevski par princ Vilijam i princeza Kejt otputovati na medeni mesec nakon venčanja to se nije dogodilo, jer je Vilijam želeo da se što pre vrati svojim obavezama u kraljevskoj avijaciji.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.