Vicekancelar Nemačke u novembru u Beogradu

Izvor: Danas, 23.Okt.2014, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vicekancelar Nemačke u novembru u Beogradu

Beograd - Zamenik kancelara i ministar ekonomije i energetike Nemačke Zigmar Gabrijel doputovaće sredinom novembra u Beograd, potvrđeno je Danasu u izvorima bliskim nemačkim diplomatskim krugovima. Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je sa Gabrijelom u okviru svoje radne poste Berlinu krajem avgusta.

Gabrijel je i predsednik Socijaldemokratske partije Nemačke od 2009. i visoko rangirani političar - reč je o najbližem saradniku kancelarke Angele Merkel. Prema informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Danasa, planirano je da poseta vicekancelara Gabrijel Beogradu bude jednodnevna. Postoji mogućnost da se tokom boravka u Srbiji on susretne i sa predsednikom Vlade Vojvodine i liderom DS Bojanom Pajtićem.

O Zigmaru Gabrijelu evropska štampa piše kao o političkoj zvezdi u usponu i političaru koji je uspeo da ujedini posvađanu i podeljenu građansku levicu. Takođe, pošlo mu je za rukom da nametne utisak da sada socijaldemokrati (sa)određuju politički kurs u državi, kao u epohama kada je reč socijaldemokratskih kancelara, poput Vilija Branta, a kasnije i „levog liberala“ Gerharda Šredera određivala kurs Berlina.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vicekancelar Nemačke u novembru u Beogradu

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 00:07

Zamenik kancelara i ministar ekonomije i energetike Nemačke Zigmar Gabrijel doputovaće sredinom novembra u Beograd, prenosi list Danas...Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Gabrijelom u okviru njegove radne poste Berlinu krajem avgusta...Gabrijel je i predsednik Socijaldemokratske partije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.