Vesti predstavljaju: Latino ples u srpskoj nošnji

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" predstavljaju: Latino ples u srpskoj nošnji

Leticija Fridrih (10) osvaja svakog sagovornika osmehom i šarmom, a oni koji su imali priliku da je vide kako pleše ostali su zadivljeni. Na priredbama Srpske dopunske škole nastupala je više puta i oduševila zemljake.

Svoje oduševljenje plesom Leticija je prenela i na mlađu sestru Nataliju (7), čiji se prvi nastup na školskim priredbama čeka s nestrpljenjem.

Već s pet godina Leticija je počela da uči prve plesne korake u klubu Tanz Arena Bremen
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
čiji je vlasnik Italijan Roberto Albaneze. Trener je takođe Italijan Mikele Kantana. Na programu su latinoamerički plesovi, hip-hop i moderni plesovi. Od početka je primećen njen talenat, a već više od godinu dana je u turnir grupi gde je ukupno 14 igrača. To je najbolja ekipa u kategoriji dece od 9 do 12 godina.

- Treniramo dva puta nedeljno, a pred nastupe i tri puta, ali to mi uopšte ne pada teško. U grupi je i moja najbolja drugarica Mara (Nemica) i najbolji drug Ticio (Portugalac) i lepo nam je kada smo zajedno.

Naša mlada plesačica je vrlo razgovorljiva i objašnjava:

- Kroz ples može mnogo da se uradi i da se pokaže radost, ali i tuga. Ples nije samo pokret nego i gluma i kroz izraz lica mogu mnogo da objasnim.

Najveći uspeh Leticijina grupa je postigla krajem prošle godine u Ludvigshafenu na Evropskom prvenstvu u modernim plesovima. Osvojeno četvrto mesto omogućilo je plasman u Bundesligu čime su stekli pravo da se takmiče na velikim turnirima, što im je veoma važno.

Svoje oduševljenje plesom Leticija je prenela i na mlađu sestru Nataliju (7), koja je počela da trenira u istom klubu pre godinu dana.

Sestre Fridrih pohađaju i Srpsku dopunsku školu. Odlično govore srpski jer im je mama Slađana rodom iz Čačka u koji rado i često odlaze. Tata Marko je takođe po majci Srbin, pa se u njihovoj kući koriste ravnopravno srpski i nemački jezik.

Deda Peter Fridrih odlično razume srpski koji je učio uz pokojnu suprugu. Njega poznaju svi roditelji đaka iz Srpske dopunske škole jer često zamenjuje Natalijine i Leticijine roditelje i dovodi na nastavu ili odvodi svoje unuke, pa i prisustvuje raznim proslavama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.