Vesti obeležavaju 26. rođendan: Čuvari srpske tradicije

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2018, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti obeležavaju 26. rođendan: Čuvari srpske tradicije

Dragi čitaoci, Vaše i naše "Vesti" obeležavaju 26 godina postojanja. Toliki period je za istoriju zrno peska u pustinji. Za nas, ipak, dug period pun burnih dešavanja. "Vesti" su se na trafikama i drugim prodajnim mestima pojavile 15. decembra 1992. godine, najpre u Nemačkoj, a potom i u drugim evropskim zemljama. Potom su "osvojile" američki kontinent, a od 2000. godine izlaze i u Australiji.

Naši saradnici poželeli su uspešan nastavak rada najtiražnijem dnevnom listu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dijaspore. Pročitajte šta su neki od njih rekli za "Vesti".

Za sve nas koji činimo srpsku dijasporu, "Vesti" su bile i ostale izvor i dokaz pravovremenog i profesionalnog izveštavanja, ali i objektivnog sagledavanja stvarnosti.

Kao neko kome je zaduženje u Vladi Srbije da se bavim svim pitanjima koja tište srpsku dijasporu i Srbe u okruženju, posvedočiću da smo u nemalom broju događaja bili na istom poslu, pokušavajući da probleme rešimo brzo i isključivo na korist naših građana.

Želim Vam da i narednih 26 godina ne odustajete od osnovnih novinarskih principa i etike i da nam još više budete od pomoći, jer jedino zajedno možemo da na pravi način doprinesemo boljitku i naše Srbije, ali i naše dijaspore.

- Iskrene čestitke redakciji "Vesti" za profesionalno i korektno informisanje naše dijaspore i Srba u regionu. "Vesti" su se pokazale kao istiniti čuvar srpske tradicije i kulture, ali Vaše novine su zaslužile epitet jedinog medija bez koga naša dijaspora ne bi imala pravovremene informacije šta se dešava u zemlji, uključujući i sve one aktivnosti koje sprovode naše institucije koje se bave pitanjima i problemima dijaspore i Srba u regionu.

Želim Vam još mnogo uspešnih godina i da nastavite dosadašnjim putem pravovremenog, objektivnog i nepristrasnog informisanja.

Dnevni list "Vesti" važno je sredstvo za informisanje srpske dijaspore u Austriji, ali su i veza između pripadnika naše dijaspore širom sveta, ističu predstavnici Srba u Austriji.

Poslanik srpskog porekla u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović ističe da su "Vesti" značajne za naš narod u celoj Evropi i širom sveta, pošto se prodaju na više kontinenata.

- Ovaj dnevni list je veoma važno informativno sredstvo, za sve koji su poreklom sa prostora bivše Jugoslavije. Za pohvalu je što doprinosite održavanju kontakta između dijaspore širom sveta, naših ljudi, iako su udaljeni jedni od drugih više hiljada kilometara - kazao je on.

Damnjanović se zahvalio "Vestima" što su most između Austrije i matice.

Krajišnici kažu: Znamo, čitali smo u "Vestima"

- Sve ove godine imamo dobru i uspešnu saradnju. Uvek smo imali "prođu" sa našim informacijama do onih Krajišnika koji su se zaista posle "Bljeskova" i "Oluja" razišli širom sveta, a ima ih na svim kontinentima i željni su tih informacija. Mislim da su "Vesti" jedini štampani mediji koji dopire na sve meridijane gde se nalaze rasejani Krajišnici, pa se zahvaljujući Vama informišu o svim onim bolnim temama koje su i dalje aktuelne: obnovi kuća, nerešenih imovinskih pitanja, naknada šteta, procesuiranja za ratne zločine...

Po pravilu, posle svakog vašeg napisa dobijemo i povratnu informaciju, jer nam se ljudi javljaju uz rečenicu: "Pročitali smo u Vestima".

Čestitam Vam ovaj vredan jubilej uz želju da bude još puno ovakvih svečanosti, ali i da sa istim žarom nastavite da izveštavate o sudbini i položaju Krajišnika.

-"Vesti" su postale nezaobilazni dnevni list svake porodice u dijaspori i novine uz koje odrastaju generacije naših mladih. U bezbroj navrata ste opravdali naše poverenje, a poslednji slučaj su katastrofalne poplave koje su zadesile Žagubicu.

"Vesti" su reagovale odmah, bile prve na terenu i doprinele da se posledice te katastrofe saniraju u što kraćem roku. Istovremeno, zahvaljujući "Vestima" cela dijaspora je, moderno rečeno, "umrežena" ma gde živela i radila. Kao što mi, uspešni privrednici, činimo sve da pomognemo Srbiji, tako mi se čini i da poslednjih godina Srbija čini sve da pomogne svojoj dijaspori, a "Vesti" su ta nezaobilazna kopča, taj most do otadžbine.

Od srca Vam želim puno profesionalnog uspeha i lične sreće i da potrajete na radost i zadovoljstvo i sledećim generacijama naše dijaspore.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Vesti" obeležavaju 26. rođendan: Čuvari srpske tradicije (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2018

Dragi čitaoci, Vaše i naše "Vesti" obeležavaju 26 godina postojanja. Toliki period je za istoriju zrno peska u pustinji. Za nas, ipak, dug period pun burnih dešavanja. "Vesti" su se na trafikama i drugim prodajnim mestima pojavile 15. decembra 1992. godine, najpre u Nemačkoj, a potom i u drugim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.