Vespa, popularni skuter slavi 75. rođendan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 11:32

Vespa, popularni skuter slavi 75. rođendan

Poznati italijanski skuter "Vespa" danas slavi svoj 75. rođendan, a od 1946. godine ovaj popularni dvotočkaš prodat je u oko 19 miliona primeraka širom sveta.

Vespa je ovekovečena i u čuvenom filmu "Dolče Vita" i smatra se za jedan od primera italijanske elegancije, bila modni trend i simbol brzog rasta standarda Italijana.

Kako se navodi, "Vespa" se danas proizvodi na tri mesta, u Pontederi, mestu gde je pre 75 godina i počela proizvodnja, i za azijsko tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Vijetnamu i Indiji.

Pre dve godine jedna kineska firma je pokušala da registruje i zaštiti adaptirani model "Vespe" kao novi izum, ali je evropska agencija za patente to odbila kao imitaciju, i tako potvrdila jedinstvenost skutera "Vespa".

Na italijanskom "vespa" znači osa, i mnogi vlasnici skutera će se složiti, da dvotočkaš svojim osobinama omogućuje brzi transport i neometano "zujanje" u saobraćajnim gužvama velikih gradova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vespa slavi jubilej: 75 godina legendarnog skutera

Izvor: B92, 23.Apr.2021

Čuveni italijanski skuter Vespa danas slavi svoj 75. rođendan, a od 1946. godine ovaj popularni dvotočkaš prodat je u oko 19 miliona primeraka širom sveta...Vespa je ovekovečena i u čuvenom filmu "Dolče vita" i smatra se za jedan od primera italijanske elegacije. Bila je simbol brzog posleratnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.