Vesić: Uređenje haosa u Cetinjskoj pobeda pravde

Izvor: B92, 09.Sep.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Uređenje haosa u Cetinjskoj pobeda pravde

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je usvajanje odluke oko puštanja muzike u pojedinim ulicama u centru Beograda predstavlja pobedu pravde.

Ugostiteljski objekti u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici ubuduće će moći da emituju muziku sa razglasa do 23 sata radnim danima, a vikendom do ponoći i to, kako Vesić navodi, predstavlja pobedu pravde i upornih građana Cetinjske ulice.

Vesić se zahvalio odbornicima Skupštine Grada Beograda koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su jednoglasno doneli odluku kojom će konačno biti uveden red u Cetinjskoj ulici gde smo, kako je naveo, svakodnevno bili svedoci sukoba građana sa vlasnicima ugostiteljskih objekata koji emitovanjem muzike ometaju život građana.

U saopštenju se ističe da Vesić smatra i da činjenica da su za odluku glasali svi odbornici, i vlasti i opozicije, pokazuje koliko je donošenje te odluke važno za grad.

Odlukom, koja stupa na snagu osmog dana po objavljivanju u Službenom listu Grada Beograda, je uređeno da ugostiteljski objekti koji se nalaze u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici mogu da emituju muziku sa razglasa do 23 sata radnim danima, a do ponoći vikendom, dok u samoj Skadarliji može da se emituje akustična muzika, kako je to bilo oduvek od kada postoji ovo mesto.

Vesić je međutim upozorio da se, nažalost, tom odlukom ne rešava problem buke iz ugostiteljskih objekata kojoj su izloženi drugi građani Beograda, posebno u Sarajevskoj ulici, na Kosančićevom vencu, Neimaru, oko Hrama Svetog Save, na Novom Beogradu...

''Zato ćemo, nadam se, do kraja godine trajno rešiti problem buke i omogućiti građanima Beograda miran život i komunalni red. Da bi se to desilo, Grad Beograd će formirati radnu grupu zajedno sa republikom koja će raditi na izmenama zakona kojima se reguliše buka, kao i plovni objekti odnosno splavovi'', rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, zakon koji reguliše zaštitu od buke omogućiće inspekcijama Grada Beograda da nenajavljeno kontrolišu nivo buke i da čak i zatvore ugostiteljske objekte koji ovu odluku ne poštuju.

''Pored toga, radiće se na izradi pravilnika koji će regulisati kakvu zaštitu od buke moraju da imaju ugostiteljski objekti i ove mere će morati da poštuju svi'', rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju splavovi na kojima se nalaze ugostiteljski objekti, oni će novim zakonskim rešenjima plaćati taksu prema zoni i broju kvadrata i moraće da imaju potpunu zaštitu od buke, čak i na otvorenom prostoru.

Kako kaže, na sličan način na koji će biti regulisan problem buke grad će se baviti parom i mirisima.

''Kada sve ove promene budu usvojene, obezebedićemo mir građanima Beograda koji će moći da žive mirno, a ugostiteljskim objektima koji budu imali zaštitu od buke i budu poštovali propise o pari i mirisima biće omogućeno slobodno da rade. Tako ćemo konačno rešiti problem buke kojem su godinama izloženi građani Beograda i uvesti red'', zaključio je Vesić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.