Vesić: Svi delovi grada će biti isto tretirani

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Svi delovi grada će biti isto tretirani

Svi delove grada Beograda, uključujući i prigradska naselja, će biti tretirani na isti način da se stanovnici tih naselja ne bi osećali kao građani drugog reda, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i najavio da sledeće godine očekuje realizaciju niza privrednih projekata u Barajevu.

"Sve delove grada ćemo da tretiramo na isti način, da se građani prigradskih naselja ne bi osećali kao građani drugog reda, poručio je Vesić, koji je prisustvovao otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << asfaltiranog kraka Karađorđeve ulice u Velikom Borku u opštini Barajevo.

Politika gradskih vlasti, koja je promenjena pre 1,5 godinu, je da se više ulaže u beogradska prigradska naselja, koja su do sada bila zapostavljena u odnosu na centar grada, rekao je Vesić.

On je ukazao da je grad Beograd ove godine uložio dosta u putnu infrastrukturu i ostale projekte u Barajevu, koja je važna opština sa oko 30.000 stanovnika, udaljena oko 30 kilometara od centra Beograda.

"Pokušaćemo zajednički da pokrenemo razvojne infrastrukturne, privredne i turističke projekte da bi stanovnici Barajeva mogli da nađu posao i da ostanu tu da žive," istakao je Vesić.

On je ukazao i da je Grad Beograd predstavio gradske potencijale agenciji SIEPA koja radi na privlačenju stranih investitora, istakavši da je akcenat na prigradskim opštinama, kao što su Sopot, Mladenovac, Barajevo, Lazrevac, Obrenovac.

Vesić je ocenio i da bi neki od potencijalnih stranih investitora mogao da dođe da ulaže u te beogradske opštine i dodao da očekuje da će sledeće godine u saradnji sa Gradom, biti pokrenuti mnogi projekti u Barajevu.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović naveo je da je Karađorđeva ulica u Barajevu, koja je asfaltirana, duga 210 metara, a da je vrednost radova viša od tri miliona dinara.

Rafailović je ukazao da je grad Beograd ove godine opredelio za saobraćajnu infrastrukturu u Barajevu više od 50 miliona dinara.

On je ukazao da ta ulica nije jedina koja ja ove godine asfaltirana u toj opštini, istakavši da očekuje da će sledeće godine biti još takvih ulica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vesić u Barajevu: Svi delovi grada će biti isto tretirani

Izvor: Studio B, 24.Okt.2015

Svi delove grada Beograda, uključujući i prigradska naselja, će biti tretirani na isti način da se stanovnici tih naselja ne bi osećali kao građani drugog reda, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić...Gradski menadžer Goran Vesić, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktor...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.