Vesić: Spomenik Đinđiću - poštovanje i vraćanje duga

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2016, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Spomenik Đinđiću - poštovanje i vraćanje duga

Gradski menadžer Goran Vesić ocenio je danas da u odluci Skupštine grada o podizanju spomenika ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću nema političke konotacije, već samo "poštovanje i emocije", te da je ovo vraćanje duga njemu i njegovoj porodici.

Vesić je rekao da je predloženo da se spomenik Zoranu Đinđiću podigne gde je sada trolejbuska okretnica u Vasinoj ulici, koja će biti izmeštena, a na tom mestu naći će se trg kao deo centralnobeogradske pešačke zone. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Na Filozofskom fakultetu Zoran Đinđić se obrazovao, a u Rektoratu su se dešavali mnogi važni događaji u kojima je učestvovao.Nedaleko odavde se nalazi i fondacija koja nosi njegovo ime. Tako da je veći deo svog političkog života proveo u ovom delu grada. Zbog toga je ovo najprirodnije mesto za spomenik Zoranu Đinđiću", rekao je Vesić u izjavi za televiziju Prva.

Odlukom Skupštine grada Beograda, a na inicijativu mandatara Vlade Srbije Aleksandra Vučića, u Beogradu će 12. marta 2018. godine biti podignut spomenik ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću.

Odbor za podizanje spomenika pokojnom premijeru formiran je na poslednjoj sednici gradske skupštine, a član ovog odbora dekan Filozofskog fakulteta Vojislav Jelić je naveo da ovo za njega "nije dužnost već privilegija".

"Trg treba da bude lepa oaza i mesto okupljanja svih onih koji žele da doprinesu boljitku zemlje", rekao je Jelić.

U narednih nekoliko meseci očekuje se da bude raspisan međunarodni konkurs za idejno rešenje budućeg spomenika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić: Spomenik Đinđiću - poštovanje i vraćanje duga

Izvor: B92, 10.Jun.2016

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da u odluci Skupštine grada o podizanju spomenika ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću nema političke konotacije...Kako je naveo, reč je o "poštovanju i emocijama i vraćanju duga Đinđiću i njegovoj porodici"...Vesić je rekao da je predloženo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.