Vesić: Sad je jasno poreklo Jeremićevog novca

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Sad je jasno poreklo Jeremićevog novca

Sada je više nego jasno da je Jeremić Ujedinjene nacije koristio kao paravan za saradnju sa međunarodnim kriminalcima

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić kaže da je jučerašnje višesatno ispitivanje Vuka Jeremića pred američkim sudom o njegovim vezama sa optuženim Patrikom Hoom pokazalo da je Jeremić duboko upleten u lopovluk najvišeg nivoa kao i da deo novca koji sada troši u Srbiji za političku kampanju potiče iz ovog kriminala.

JEREMIĆ >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << UPLETEN U AFERU KOJA TRESE SVET: Unajmio je advokata koji ne radi za MANJE OD MILION DOLARA?

- Kako drugačije objasniti da je američki tužilac Jeremića ispitivao satima, a da su u sudu čitani njegovi mejlovi koje je razmenjivao sa međunarodnim lopovima poput Hoa, u kojima su se otvoreno dogovarali kako da podele novac i prevare druge partnere u poslu - primećuje Vesić.

On u izjavi za medije kaže i da je jasno o kakvim se poslovima radi samo ako se pogledaju šifrovani mejlovi Patrika Hoa Kataru gde on nudi "nove igračke"”, što je, kaže Vesić, bila njegova lozinka za najmodernije i skupo oružje.

"Ostavio bez posla pola miliona ljudi, a od sebe su napravili milionere!" Mirković žestoko opleo po Đilasu!

On smatra i da Srbija treba da bude veoma zainteresovana za "slučaj Jeremić" koji se vodi pred američkim sudom, jer je, kako navodi, očigledno da su ovi sumnjivi poslovi koje sada ispituje američko pravosuđe počeli u vreme dok je Jeremić u ime Srbije bio predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

- čime je naneta ozbiljna šteta i Srbiji, i OUN - napominje Vesić, te zaključuje da je nakon jučerašnjge ispitivanja Jeremića pred sudom u SAD, jasno poreklo njegovog novca.

POČELO SUĐENJE JEREMIĆEVOM ORTAKU ZA PRANJE 3 MILIONA DOLARA! Vuk svedoči o AFERI koja trese ceo svet!

- On potiče iz međunarodnog kriminala i sada je jasnije zašto je ambasada Katara iz Berlina Jeremiću platila 200 hiljada dolara, ako se zna da su njegovi drugari i ovoj zemlji prodavali oružje - konstatuje Vesić.

Kaže i da, na osnovu pisanja svetskih medija, ne može da ne primeti da se Jeremić pred optužbama američkog tužioca branio rečenicom da je "samo pravio veze i otvarao vrata", te zaključuje:

- Otvarao je vrata kod međunarodnih kriminalaca sa kojima je pravio poslove a svi znamo da nijedna vrata nije otvorio kako bi nekoga sprečio da prizna lažnu državu Kosovo". Vuk Jeremcih svedočio je juče na suđenju Patriku Hou, bivšem ministru unutrašnjih poslova Hongkonga i generalnom sekretaru fondacije Čajna enegdži fand komiti (CEFC), optuženom za pranje 2,9 miliona dolara i korupciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.