Vesić: Promenom vlasnika Bus plusa veći prihodi za Beograd

Izvor: Blic, 07.Apr.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Promenom vlasnika "Bus plusa" veći prihodi za Beograd

Promenom vlasnika Bus plusa, Beograd bi mogao da dođe do većih godišnjih prihoda od naplate karata za gradski prevoz u izosu od 200 do 300 miliona dinara, izjavio je danas sekretar Privremenog veća Beograda Goran Vesić.

Vesić je Tanjugu rekao da je naplata gradskog prevoza sada ispod zadovoljavajućeg nivoa i da su u Gradu ubeđeni da bi novi operater to mogao da promeni.

Vesić je rekao su predstavnici Grada imali intenzivne pregovore prošle sedmice sa zastupnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turske kompanije, koja je vlasnik Bus plusa, ali je podsetio da dogovor nije postignut.

- Predsednik Privremenog organa Siniša Mali je naredio Direkciji za javni prevoz i drugim gradskim organima da počnu pripreme za raspisivanje tendera za novog operatera za tu uslugu. Ako se ništa dramatično ne promeni, tražićemo novog patnera, s tim da će Grad biti većinski vlasnik - rekao je Vesić.

On je ukazao da je to što Grad nije imao udela u Bus plusu i bio osnovni prolem.

Vesić je zaključio da će se raditi na tome da taj sistem pripadne Gradu, što će povećati naplatu karata, obezbediti veće investicije i uvesti više reda u gradski prevoz.

Mali je u petak, 4. aprila, rekao da Bus plus nije u skladu sa interesima grada i da se u razgovorima sa predstavnicima "Apeksa" nije došlo do prihvatljivog rešenja.

Sistem Bus plus nije se pokazao operativnim zbog toga što se naplata karata poslednjih godinu dana drastično smanjila, a grad je samo prošle godine na ime subvencija isplatio GSP 7,5 milijardi dinara, rekao je Mali, a preneo Beoinfo.

Mali je ranije rekao da je ideja da strani partner obezbedi uređaje neophodne za taj sistem, a da prodaja markica ili kontrola pređu pod okrilje grada, kao i da ne veruje da će se sistem više zvati Bus plus.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić: Promenom vlasnika do bolje naplate prevoza

Izvor: RTS, 07.Apr.2014

Promenom vlasnika "Bus plusa", Beograd bi mogao da ostvari veće godišnje prihode od naplate karata za gradski prevoz, u izosu od 200 do 300 miliona dinara, kaže sekretar Privremenog veća Beograda Goran Vesić...Vesić je Tanjugu rekao da je naplata gradskog prevoza sada ispod zadovoljavajućeg nivoa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.