Vesić: Kažnjavaćemo i oduzimanjem kamiona!

Izvor: Mondo, 27.Apr.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Kažnjavaćemo i oduzimanjem kamiona!

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će autoprevoznici koji istovare građevinski otpad izvan Vinče, gde je to inače predviđeno, biti kažnjeni oduzimanjem kamiona.

Foto: Mondo/Goran Sivački

On je rekao da Grad već traži mogućnost da se zakonom predvidi kažanjavanje autoprevoznika koji zloupotrebljavaju to što su plaćeni da građevinski otpad odnose u Vinču, ali ga umesto toga istovaraju "negde usput".

Vesić je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao da će ti autoprevoznici biti kažnjeni oduzimanjem kamiona, te objasnio da je to jedini način da Grad izađe na kraj s tim ljudima.

"BOMBA" U VINČI: I Vojska se angažuje na gašenju

"Oni dobiju novac od investitora da otpad odvezu u Vinču, a istovare ga na prvoj krivini gde im je zgodno", primetio je gradski menadžer.

Deponija Vinča: Šta će nastati od rugla Beograda?

Naveo je i da je za poslednje tri i po godine u Beogradu očišćeno skoro 2.000 deponija, uz opasku da je to i mnogo i malo.

"Mnogo je s obzirom da pre toga nije rađeno ništa, a malo s obzirom koliko ima deponija. Vreme je da počnemo da živimo normalno i da vodimo računa o životnoj sredini", zaključio je gradski menadžer, uz napomenu da je najvažnija edukacija građana, jer "oni moraju da razumeju da je bacanje smeća veliki problem i leglo zaraze".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.