Veš i čarape kriju nedostatke na telu

Izvor: Blic, 07.Mar.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veš i čarape kriju nedostatke na telu

Svetske zvezde pridržavaju se jednog jednostavnog pravila koje im omogućava da uvek izgledaju sjajno, a to je da je najvažniji deo ženske odeće zapravo onaj koji nosite ispod odeće.

Bilo da je u pitanju grudnjak, korset, čarape ili steznik, svaki od ovih delova garderobe vam može pomoći da se u svojoj odeći osećate i izgledate bolje, te čak i da sakrijete sitne mane na telu, potrebno je samo da ih pravilno odaberete.

GRUDNJAK

Prvo i najvažnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravilo jeste da grudnjak ne sme da vas steže i da "kipi”, jer se to i te kako primećuje ispod odeće i stvara efekat nemarnosti prema sopstvenom telu. Ukoliko nosite dekolotovane stvari, dobro će vam doći grudnjak sa puš-ap efektom, koji će podići i centrirati grudi, zbog čega ćete delovati više i mršavije. Za slučaj da oblačite haljinu sa otvorenim leđima, nabavite grudnjak koji se podešava. Umesto bretela, ovaj grudnjak ima široku plastičnu traku koja se neće videti čak i ako izviri ispod majice. Pošto se dužina podešava, neće vas stezati. Svaka žena u svom ormanu treba da ima i glatki grudnjak u boji kože, bez šavova i ukrasa, jer će vam dobro doći i za pripijene stvari i za providne tunike i bluze. Ako nosite top majice i haljine, morate imati adekvatan grudnjak bez bretela. Da bi sve stajalo na svom mestu, potražite one koji su celom dužinom i oko korpica prevučeni slojem silikona i nikako ne stavljajte losion na telo pre nego što obučete ovaj grudnjak jer će skliznuti s kože.



ČARAPE

Pored toga što su seksi, mrežaste čarape imaju i bonus funkciju, a to je da sakrivaju sitne nedostatke na telu i nogama žene, poput strija i celulita, jer se mreža bukvalno utapa u kožu. Od velike pomoći mogu biti i čarape sa umecima u predelu guze, čija je funkcija da zategnu i podignu zadnjicu, a popularne su i čarape koje imaju elastični sloj tkanine oko stomaka i bokova, koji smanjuje obim struka za par centimetara, delujući kao steznik. U zimskim mesecima dobar izbor su tamne čarape od 70 dena, gustog tkanja, koje će zategnuti noge čitavom dužinom. Vodite računa i o dezenu i trudite se da odolite upadljivim šarama jer one privlače pogled.

MIDERI I STEZNICI

Dobar mider ili steznik može vam pomoći da delujete bar dva kilograma mršavije, ali pored toga što stežu, oni i oblikuju žensku figuru. Ukoliko nemate izražen struk, steznik je prava stvar da vaša figura poprimi oblik peščanog sata. Nošenjem steznika telo postaje simetričnije, a vaš odraz u ogledalu primamljiviji. Osim od mikrofibera i pamuka, steznici se prave i od vlakana bambusa, koja su istovremeno mekana i izdržljiva i omogućavaju koži da diše. Kako na tržištu postoje i modeli steznika sa nogavicama, pored zatezanja stomaka možete dobiti i vitkije noge, uže bokove i podignutu zadnjicu.

GAĆICE

Inspirisani oblinama i pozadinama pevačica Dženifer Lopez i Bijonse dizajneri su pre nekoliko godina lansirali gaćice sa puš-ap efektom, koje su milionima žena pomogle da se osećaju seksi čak i u običnim farmerkama. Ove gaćice imaju specijalne mekane umetke, koji se ne vide ispod garderobe, a mogu se nabaviti u osnovnim bojama - crnoj, beloj i boji kože. Pored osnovnog modela, proizvođači su napravili i model sa visokim strukom, koji zateže stomak, kao i model sa nogavicama za zatezanje bedara i nogu.

Tajna holivudskih mama

Većina holivudskih zvezda vraća se na crveni tepih u punom sjaju i bez viška kilograma samo par nedelja nakon porođaja, izazivajući zavist svih žena sveta. Međutim, sve one ispod haljina nose steznike za porodilje, čija je osnovna funkcija da vrate stomak u pređašnje stanje ili da ga podupire nakon carskog reza ili operacije stomaka. Postoje modeli ovog steznika koji imaju i nogavice za vitke noge.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.