Verifikovani mandati srpskoj delegaciji u Savetu Evrope

Izvor: RTS, 11.Okt.2016, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verifikovani mandati srpskoj delegaciji u Savetu Evrope

Potpredsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (SE) Aleksandra Đurović potvrdila je "Tanjugu" da su mandati srpskoj delegaciji u toj skupštini verifikovani i da od danas srpska delegacija normalno nastavlja svoj rad u punom kapacitetu sa svim pravima koja joj pripadaju u Skupštini SE.
Đurovićeva je rekla da je Komitet za pravila procedure jednoglasno odlučio da se potvrde akreditivi srpskoj delegaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i istakla da je šef britanske delegacije, čiji poslanik je juče pokrenuo inicijativu za osporavanje mandata, došao na sastanak i javno se izvinio i Srbiji i njenoj delegaciji na neprijatnostima kojima su na taj način bili izloženi.

"Zahtev za usporavanje akreditiva srpske delegacije danas je jednoglasno proglašen neosnovanim i odbijen je. Od pet političkih grupa, koliko ih ima u Skupštini SE, sastanku Komiteta su prisustvovali lideri četiri grupe. Bilo je interesovanje na najvišem nivou i svi oni su naglasili da je sve u Srbiji sprovedeno na fer način i da nema osnova čak ni da se piše izveštaj o tome", rekla je Đurovićeva za Tanjug.
Naglasila je da jedino predsednik Socijalističke grupe nije prisustvovao sastanku, što smatra da je očigledno da nije imao nijedan argument zašto bi uopšte trebalo osporiti akreditive srpskoj delegaciji.
"Takođe, čak niko iz Socijalističke grupe, koja je juče pokrenula inicijativu, nije ni došao na sastanak, jer su očigledno shvatili da su izmanipulisani od strane Demokratske stranke i Nataše Vučković, a to upravo potvrđuje ono što sam juče rekla, da su im bile pružene neistinite informacije", rekla je Đurovićeva.
Smatra da i Demokratska stranka treba da se oglasi, jer "ako to nije bio njihov stav, moje mišljenje je da bi trebalo da se javno oglase i ograde od postupka Nataše Vučković".
"Takođe, od danas, srpska delegacija normalno nastavlja svoj rad u punom kapacitetu sa svim pravima koja joj pripadaju u Skupštini SE", ukazala je Đurovićeva.
Socijalistička grupa u Parlamentarnoj skupštini SE osporila je juče akreditive nove srpske delegacije u toj instituciji, kada je britanski poslanik naveo da nije bila relevantna politička zastupljenost stranaka, što je, kako je rekla Đurovićeva, plod nezadovoljstva njihovog poslanika Nataše Vučković, koja je u to vreme bila i potpredsednik Socijalističke grupe.
Gojković: Neki poslanici ne biraju sredstva da nanesu štetu Srbiji
Predsednica parlamenta Maja Gojković izjavila je da su srpskoj delegaciji pri Parlamentarnoj Skupštini SE jednoglasno potvrđeni mandati.
Ona je na sednici parlamenta obavestila poslanike da su šefica naše delegacije Aleksandra Đurović i član delegacije Žarko Obradović uverili kolege u PS SE da je sastav naše delegacije u skladu sa domaćim pravilima i pravilima SE.
Gojkovićeva je rekla da u parlamentu ima poslanika koji su pokušali da nanesu štetu s obzirom na to da su juče bili osporeni mandati naše delegacije.
"Meni je rečeno ko je neformalno pokrenuo to pitanje. Imamo poslanike koji ne biraju sredstva da nanesu štetu našoj državi", rekla je Gojkovićeva navodeći da je učešće naše delegacije na PS SE važno jer se tamo raspravlja i o tome da li će delegacija parlamenta KiM učestvovati u radu ili ne.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Potvrdjeni mandati delegaciji Srbije u PSSE

Izvor: Beta, 11.Okt.2016

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković saopštila je danas da su delegaciji Srbije potvrdjeni mandati u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.Maja Gojković je poslanicima na sednici Skupštine Srbije rekla da su mandati jednoglasno potvrdjeni u Komitetu za pravila PSSE.Ona je rekla da su šefica...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.