Verbić: Analize časova pokazaće opradanost predmeta

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Analize časova pokazaće opradanost predmeta

Analize efikasnosti časova veronauke i građanskog vaspitanja pokazaće njihovu opravdanost, izjavio je danas ministar prosvete Srđan Verbić i naglasio da je takva procena odavno trebalo da bude urađena.

Ministar Verbić je za RTS rekao da bi trebalo napraviti prioritet - šta je potrebno u programu, a šta nije neophodno.

Verbić je rekao da je on, s obzirom na to da taj problem nije rešen godinama, preuzeo zadatak da podseti sve ostale u sistemu šta su njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << formalne obaveze.

"Ako budemo imali novi nastavni plan i program u martu, onda će od 1. septembra đaci ići po tom novom planom u školu", rekao je Verbić.

Verbić smatra da je danas školama neophodno više vannastavnih aktivnosti.

Potrebno je da đaci razvijaju timski duh, da učestvuju u različitim manifestacijama, da imaju sekcije, da sami biraju kakve sadržaje žele, ne mora sve da bude na časovima, naveo je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

"Mislim da ima mnogo toga što nije neophodno i da nastavni program može da bude bitno manjeg obima, ali da se tome što je manjeg obima posveti više pažnje", napomenuo je Verbić.

Takođe je ukazao da nemaju sve škole po hiljadu učenika i da nastavnici ne mogu uvek da biraju u koju će školu otići.

"Ponekad u toj školi ima malo đaka i svega nekoliko odeljenja i ukoliko oni žele da ukrupne svoj fond časova i daju svoj pun doprinos onda to jedino mogu ako im omogućimo da se kroz dodatnu edukaciju osposobe da predaju još neke predmete", rekao je Verbić.

Verbić je rekao da je najveći problem današnje nauke u Srbiji dopisivanje na radove, ali i problem toga što ima previše autora na određenim radovima i što je nekima "po nekim nepisanim pravilima obezbeđeno mesto na radu".

Taj problem zelimo da rešimo kroz rad odbora za etiku, naglasio je Verbić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Analize časova će pokazati šta sa veronaukom"

Izvor: Mondo, 26.Dec.2015

Analize efikasnosti časova veronauke i građanskog vaspitanja pokazaće njihovu opravdanost, izjavio je danas ministar prosvete Srđan Verbić i naglasio da je takva procena odavno trebalo da bude urađena...Foto: beta/Miloš Miškov..Ministar Verbić je za RTS rekao da bi trebalo napraviti prioritet...

Nastavak na Mondo...

Verbić o veronauci: Analize časova pokazaće opravdanost predmeta

Izvor: Kurir, 26.Dec.2015

BEOGRAD - Analize efikasnosti časova veronauke i građanskog vaspitanja pokazaće njihovu opravdanost, izjavio je ministar prosvete Srdan Verbić i naglasio da je takva procena odavno trebalo da bude urađena...Ministar Verbić je rekao da bi trebalo napraviti prioritet - šta je potrebno u programu,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.