Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2023, 14:55

Veoma štetna fiskalna politika

Ponovno neselektivno deljenje novca građanima je ekonomski veoma štetna i socijalno neodgovorna politika, objavio je danas Fiskalni savet. Mere koje su najavili državni zvaničnici nisu u duhu domaćeg zakonodavstva koje jasno prepoznaje potrebu da se fiskalna politika vodi na odgovoran, predvidiv i promišljen način, navodi se u dodatku Mišljenja o Nacrtu fiskalne strategije Fiskalnog saveta. Ukupni trošak novih mera Fiskalni savet procenjuje na oko 550 miliona evra, koji se ne finansira iz viškova već zaduživanjem države po,kako navode, vrlo nepovoljnim uslovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nove mere i novi dugovi: Koliko smo već dužni i kakve veze Bugarska ima s tim

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2023, 14:20

Nove mere donose trošak od oko 550 miliona evra i ne mogu da se sprovedu bez zaduživanja države i to po veoma nepovoljnim stopama, kaže Fiskalni savet. Novca ima, nećemo se zbog povećanja plata i penzija zaduživati, poručuje Siniša Mali. A gde smo sad?

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.