Venecuela: Trampova vojna opcija - neprijateljski čin

Izvor: B92, 12.Avg.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela: Trampova "vojna opcija" - neprijateljski čin

Karakas -- Vlada u Venecueli energično odbacuje navode predsednika SAD Donalda Trampa o mogućoj "vojnoj opciji" za rešavanje političke krize u toj zemlji, prenosi AP.

Venecuelanska vlada označila je Trampove navode kao ratoborni, neprijateljski čin koji predstavlja pretnju za stabilnost Latinske Amerike.

Venecuelanski ministar spoljnih poslova Horhe Areasa nazvao je Trampa "šefom imperije" i rekao da se njegovi komentari uklapaju u praksu agresije protiv suvereniteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Venecuele, kao i da krše medjunarodno pravo, prenosi AP.

Areasa je optužio Vašington da destabilizuje i deli Latinsku Ameriku i Karibe, a gradjanima Venecuele je poručio da gurnu u stranu svoje političke nesuglasice i ujedine se protiv Trampovih komentara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Venecuela: Trampova "vojna opcija" - neprijateljski čin

Izvor: Vesti-online.com, 12.Avg.2017

Vlada u Venecueli energično odbacuje navode predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa o mogućoj "vojnoj opciji" za rešavanje političke krize u toj zemlji, prenosi AP...Venecuelanska vlada označila je Trampove navode kao ratoborni, neprijateljski čin koji predstavlja pretnju za stabilnost...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.