Venecuela:Rođaci prve dame ugovarali šverc kokaina

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela:Rođaci prve dame ugovarali šverc kokaina

Dvojica nećaka prve dame Venecuele uhapšena su na Haitiju zbog sumnje da su nameravali da prokrijumčare 800 kilograma kokaina u Sjedinjene Američke Države.

Kako je saopštilo američko tužilaštvo, Efrain Antonio Kampo Flores i Franki Fransisko Flores de Freitas biće tokom dana izvedeni pred federalni sud na Menhtetnu.

Optužnica tereti osumnjičene da su prisustvovali sastancima u Venecueli na kojima je dogovoreno slanje kokaina brodom preko Hondurasa u SAD, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AP.

U međuvremenu predsednik Venecuele Nikolas Maduro je održao govor u Savetu UN za ljudska prava u Zzenevi u kojem se nije direktno osvrnuo na hapšenje rođaka svoje žene.

Uglavnom je govorio o imperijalizmu i uputio oštre kritike na račun SAD, a takođe je branio nezavisnost svoje zemlje naglasivši da neće prihvatiti strano mešanje u unutrašnje stvari Venecuele.

Hapšenje rođaka Madurove žene verovatno će se odraziti na ionako napete odnose između SAD i Venecuele i još jednom skrenuti pažnju na optužbe SAD o umešanosti najviših nivoa Madurove administracije u šverc narkotika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.