Venecuela: Dvojica diplomata persona non grata

Izvor: B92, 24.Dec.2017, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela: Dvojica diplomata "persona non grata"

Karakas -- Vlasti Venecuele proglasile su nepoželjnim osobama ambasadora Brazila Ruija Pereiru i otpravnika poslova Kanade Kreba Kovalika.

"U okviru nadležnosti Ustavotvorne skupštine, odlučili smo da nepoželjnim osobama proglasimo ambasadora Brazila dok se ne obnovi ustavni poredak koji je vlada te zemlje faktički prekršila u toj, nama bratskoj, državi", rekla je predstavnica Ustavotvorne skupštine u Karakasu Delsi Rodriges, aludirajući na predsednika Brazila Mišela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Temera.

Temer je preuzeo vlast pre godinu i po dana posle kontroverznog opoziva levičarske predsednice Dilme Rusef.

Venecuela zamera Kanadi "kontinuirano, namerno, nepristojno i vulgarno mešanje u njena unutrašnja pitanja", navodi se u obrazloženju o proglašenju Kovalika za nepoželjnu osobu.

Kanada je u petak odlučila da zamrzne imovinu i dobra grupi od 52 zvaničnika iz Venecuele, Rusije i Južnog Sudana, kojima je zabranjen ulazak na kanadsku teritoriju.

Duboka politička i ekonomska kriza mesecima potresa Venecuelu.

Zemlja je podeljena između pristalica predsednika Venecuele Nikolasa Madura i liberalne opozicije koja zahteva vanredne predsedničke izbore i koja je organizovala proteste. Snage bezbednosti su proteste gušile silom, a u neredima u Venecueli je u protekla četiri meseca poginulo najmanje 120 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Venecuela proglasila dvojicu stranih diplomata nepoželjnim osobama

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2017

Vlasti Venecuele proglasile su nepoželjnim osobama (persona non grata) ambasadora Brazila Ruija Pereiru i otpravnika poslova Kanade Kreba Kovalika, saopštila je večeras Ustavotvorna skupština u Karakasu..."U okviru nadležnosti Ustavotvorne skupštine, odlučili smo da nepoželjnim osobama proglasimo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.