Veljović: Utvrditi razloge i motive

Izvor: Mondo, 02.Nov.2012, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Utvrditi razloge i motive

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je večeras da će tražiti da se utvrde razlozi i motivi, svi učesnici, ali i pozadina svega što se dešava oko prisluškivanja predsednika Nikolića i prvog potpredsednika vlade Vučića.

Veljović je, u izjavi za RTS, rekao da svi državni organi i celokupna javnost moraju sa tim biti upoznati do kraja.

"Svi državni organi i celokupna javnost moraju sa ovim biti upoznati do kraja. Ne bih želeo da ovo bude još jedan u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nizu udaraca na formirane radne grupe koje se bave borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, a vezano pre svega za 24 privatizacije sa ciljem da se one rasformiraju, a njihov rad obesmisli", rekao je Veljović.

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da prisluškivanje državnog vrha nema nikakve veze s njim kao ministrom policije.

Kako je naveo, prema informacijama koje ima, uprava kriminalističke policije tražila je listinge ne znajući, kako oni kažu, da je u pitanju telefon Aleksandra Vučića.

U izjavi za TV Prva Dačić je, komentarišući informacije o prisluškivanju predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, rekao da je to nedopustivo, zbog čega su, kako kaže, potrebne promene u MUP-u.

"Sigurno je da to nema nikakve veze sa mnom kao ministrom unutrašnjih poslova. Ima veze sa policijom, jer ne postoji jasan sistem nadzora i kontrole akcija", rekao je Dačić za Prvu.

"Imam informacije da je uprava kriminalističke policije tražila listinge ne znajući, kako oni kažu, da je u pitanju telefon Aleksandra Vučića. Takve stvari ne smeju da se dešavaju i zato mislim da su potrebne promene u MUP-u. Biće uskoro raspisan konkurs za direktora policije i svi oni koji u ovome učestvuju ne treba više da budu na svojim funkcijama", zaključio je Dačić.

Predsednik Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić otvoreno su izjavili da ih neko prisluškuje.

Nikolić je za RTS ranije izjavio:"Mi smo tu upali u zmijsko gnezdo, među ljude koji koriste visoke funkcije u mnogim službama da gospodare životima, među ljude koji su se drznuli da prisluškuju najpre mene, pa onda i Aleksandra Vučića. To će morati da se istraži do kraja. Tako u Srbiji ne može da se živi."

Ministar policije kaže da se apsolutno pridružuje zahtevima Vučića i Nikolića, da se ispita o čemu je reč.

"Bilo je primera da se skidaju listinzi i mojih najbližih saradnika", rekao je Dačić u ekskluzivnoj izjavi za TV Prva.

Aleksandru Vučiću pojačano je obezbeđenje, a nezvanično - Tužilaštvo je već pokrenulo istragu.

Današnja "Politika" piše da su meteorolozi sasvim sliučajno otkrili na više mesta u Srbiji nedozvoljene prisluškivače.

List "Danas" je objavio da državni vrh saznanja o prisluškivanjima Nikolića i Vučića tumači kao pokušaj državnog udara koji sprovode pojedini biznismeni i kriminalci.

(agencije/MONDO/Foto: Beta,Emil Vaš)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.