Veljović: Policija rešena da saseče kriminal u korenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Policija rešena da saseče kriminal u korenu

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović poručio je danas građanima Valjeva i cele Srbije da su i policija i država odlučne i rešene da "saseku u korenu" sve vidove kriminala i obezbede mir i sigurnost građanima.

"Angažovanje kriminalističke policije iz Beograda i Žandarmerije je dokaz da nijedna kriminalna grupa na području Valjeva i u bilo kom gradu Srbije ne može terorisati građane", rekao je Veljović novinarima.

On je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su pripadnici Kriminalističke policije i Žandarmerije u Valjevu uhapsili devetočlanu kriminalnu grupu koja se dovodi direktno u vezu sa nedavnim ubistvom Željka Đedovića u tom gradu.

Veljović je rekao da je na čelu te kriminalne grupe Milan Lazarević, zvani "Laza bombaš", koji je proveo sedam godina u zatvora zbog izvršenja krivičnih dela.

Policajac koji je uhapšen s tom grupom "dao je svoju uniformu na korišćenje Lazareviću, a ovaj je dao direktno izvršiocu krivičnog dela" Zoranu Jeličiću (41) iz Padinske Skele, koga je Lazarević angažovao da ubije Đedovića i dovezao ga je automobilom marke "golf" u Valjevo.

Jeličić je u policijskoj uniformi ubio Đedovića, rekao je direktor policije.

Veljović je dodao da Lazarević ima firmu koja se bavi obezbeđenjem a da "u suštini uloga ove kriminalne grupe nije da se bavi obezbeđenjem, već izvršenjem najtežih krivičnih dela".

Veljović je naveo i da će kriminalistička policija nastaviti rad na rasvetljavanju krivičnih dela koja su izvršena na području Valjeva u zadnjih godinu dana a koja su, "na neki način, unela nesigurnost građana Valjeva".

On je poručio građanima Valjeva da imaju poverenja u policiju, da njihova bezbednost neće biti ugrožena i da će svaki građanin Valjeva i Srbije biti maksimalno zaštićen.

Veljović je ponovio da je ta kriminalna grupa uhapšena u dogovoru sa okružnim tužiocem iz Valjeva i specijalnim tužiocem iz Beograda.

Odložena rekonstrukcija Đedovićevog ubistva

Rekonstrukcija ubistva Željka Đedovića (30) iz valjevskog naselja Sedlari, koja je na mestu zločina bila zakazana za 14 sati, odložena je.

Policajci, koji su obezbeđivali deo Ulice Vlade Danilovića u centru Valjeva, gde je Đedović usmrćen hicima iz vatrenog oružja u petak uveče, rekli su novinarima da im je "naloženo da se povuku jer je rekonstrukcija odložena".

Željko Đedović je danas sahranjen na groblju u selu Stubo, kod Valjeva, a RTS je javio da je za njegovo ubistvo osumnjičen Zoran J. (40) iz Padinske Skele.

U Okružnom tužilaštvu u Valjevu medijima je danas rečeno da je "danonoćnim radom policije i tužilaštva slučaj rešen za 24 sata, dok su u dodatna 24 sata obezbeđeni dokazi koji terete tu devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu".

Takođe je rečeno da su u slučaj hapšenja valjevske grupe uključeni republički tužilac Slobodan Radovanović i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radosavljević jer "postoje elementi koji upućuju na to da bi u ovom predmetu imalo osnova da postupa Specijalno tužilaštvo (za organizovani kriminal)".

Milan L. i Đedović su bili u sukobu od septembra 2006. godine, a Đedović je, zbog podstrekavanja na ubistvo Milana L., tokom 2007. i 2008. bio osuđivan na zatvorske kazne od 6,5 godina, odnosno 5,5 godina, ali je Vrhovni sud Srbije obe presude ukinuo zbog procesnih manjkavosti i naloži novo suđenje.

Vrhovni sud je pre mesec dana ukinuo Đedoviću pritvor u kojem se nalazio od hapšenja u centru grada, 16. novembra 2006, posle policijske potere na putu Blizonje-Brankovina-Valjevo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.