Veliki rat nominovan za Dublin literary award

Izvor: Radio 021, 11.Nov.2015, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliki rat" nominovan za "Dublin literary award"

Knjiga Aleksandra Gatalice "Veliki rat" koja je na engleskom jeziku objavljena u izdanju "Istros buksa" nominovana je za međunarodnu nagradu za prozu "Dublin literary award", saopštilo je "Vulkan" izdavaštvo.

Propozicije nagrade pružaju jedinstvenu priliku da se u istoj konkurenciji nađu svi prozaisti sveta, bez obzira na to da li pišu na engleskom jeziku ili su prevedeni na taj jezik.

Nagradu raspisuju javna biblioteka i gradska uprava Dablina, a ona omogućava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predstavljanje knjiga na svim jezicima i bibliotečkoj mreži Britanije i pruža pravi uvid u najbolje knjige koje se mogu pronaći na engleskom jeziku.

Nominacije ističu ovlašćene nacionalne biblioteke.

Knjigu "Veliki rat" nominovala je biblioteka Milutin Bojić iz Beograda. Najuži izbor za "Dublin literary award" biće poznat u januaru, a ime dobitnika u aprilu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.