Veliki požar u učeničkom domu: Poginulo 13 osoba

Izvor: B92, 20.Jan.2024, 09:49

Veliki požar u učeničkom domu: Poginulo 13 osoba

Trinaest osoba je poginulo u požaru koji se u petak dogodio u učeničkom domu u osnovnoj školi u blizini grada Nanjanga u centralnoj kineskoj provinciji Henan.

To su danas saopštile lokalne vlasti, a prenosi Sinhua.

Agencija navodi da je vatrogasna služba u petak u 23 časa primila dojavu o požaru u domu škole Jingcai u selu Janšanpu, da su spasioci brzo stigli na lice mesta i da je požar ugašen u 23.38 časova.

Jedna osoba je povređena i trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na lečenju u bolnici, u stabilnom stanju.

Lokalne vlasti pokrenule su istragu o uzroku požara.

Sinhua ne navodi da li među žrtvama ima učenika, dok AP prenosi da je jedan od nastavnika izjavio za Conglan news, državnu medijsku kucu iz provincije Hebei, da su svi poginuli bili učenici treceg razreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U požaru u školskom internatu u Kini poginulo 13 osoba

Izvor: Danas, 20.Jan.2024

Trinaest đaka je poginulo u požaru koji je izbio u spavaonicama internata osnovne škole u centralnoj kineskoj provinciji Henan, javili su danas državni mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.