Veliki požar u Podgorici: Ugrožene kuće

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 22:40

Veliki požar u Podgorici: Ugrožene kuće

Podgorica -- U Podgorici je izbio veliki požar, a vatra bukti od Kosora prema Doljanima.

Prema rečima komandira Službe zaštite i spasavanja Gorana Jankovića bilo je ugroženo i 10 kuća, a vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar.

"Negde oko 20 časova od strane građana je dojavljeno da je nepoznato lice podmetnulo požar u neposrednoj blizini kuća. Brzo su naše ekipe došle na teren i hteli smo da u prvom talasu branimo stambene objekte, međutim usled jakog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vetra požar se preneo na otvoren prostor i sad smo negde otprilike pri samom vrhu brda uspeli da lokalizujemo požar i stavimo ga pod kontrolu", rekao je Janković za RTCG.

Naveo je da računaju da će za nekih pola sata, ukoliko vetar ne napravi problem, požar u potpunosti biti lokalizovan.

"Večeras je bilo ugroženo oko desetak kuća. Brzom intervencijom naših pripadnika uspeli smo da odbranimo svaki stambeni objekat", kazao je Janković.

U 20.14 sati Služba zaštite i spasavanja primila je prijavu da gori nisko rastinje u Doljanima. Na lice mesta upućeno je pet posada sa 15 vatrogasaca.

"Izlaskom na lice mesta zatečen je požar većih razmera, koji se širi usled pojačanog vetra. Pripadnici Službe su na terenu kako bi lokalizovali požar", navedeno je u objavi na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.