Veliki požar besni u Severnoj Irskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2021, 18:21

Veliki požar besni u Severnoj Irskoj

Više od 70 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila iz cele Severne Irske već drugi dan gase požar po teškom terenu na planini Morne.

Naporima će se pridružiti i helikopteri iz Britanije i Irske, prenosi AP.

Požar besni od petka ujutru u oblasti Slive Donard - najvišoj tački u Severnoj Irskoj, sa vrhom od 850 metara.

Severnoirska vatrogasno-spasilačka služba pozvala je ljude da se klone tog područja.

Premijerka Severne Irske Arlin Foster rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da je požar "poražavajuć i tragičan", dodajući da je uticaj na lokalnu divlju floru i floru "nezamisliv".

Pomoćnik komandanta vatrogasaca Ejdan Dženings rekao je da uzrok požara trenutno nije poznat, ali je napomenuo da su takve pojave "pretežno uzrokovane ljudskim ponašanjem".

Rekao je da vatrogasci nose ličnu zaštitnu opremu i putuju do sat i po kako bi se popeli uz padine.

Džening je naveo da se vatra brzo kretala, pritisnuta istočnim vetrom.

Poslednjih nedelja vreme je relativno suvo, dodaje AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Severnoj Irskoj besni VELIKI POŽAR: Drugi dan borbe sa vatrenom stihijom, helikopteri iz Britanije pritekli u pomoć (FOTO)

Izvor: Blic, 24.Apr.2021

Više od 70 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila iz cele Severne Irske već drugi dan gase požar po teškom terenu na planini Morne.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.