Izvor: Southeast European Times, 13.Dec.2010, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike hladnoće i sneg paralizovali region

13/12/2010

ANKARA, Turska -- Velike snežne padavine i jaki vetrovi paralizovali su u nedelju (12. decembra) veliki deo jugoistočne Evrope. U Turskoj, ekstremni vremenski uslovi onemogućili su transport u Bosforu, Mramornom moru i u Dardanelima. Trajekti između Istanbula i Bandirme, kao i Burse i Jalove su otkazani zbog jakog vetra. Oluja je takođe blokirala vodene veze između odvojenih kvartova i ostrva u Istanbulu. Jaki vetrovi su poremetili saobraćaj širom Mramornog mora. Skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << 43 turska i strana tankera i teretna broda ostala su blokirana u lukama u provinciji Tekirdag. Vremenski uslovi takođe su se odrazili na vazdušni saobraćaj.

U severnoj Albaniji je sneg, u kombinaciji sa niskim temperaturama, blokirao nacionalne puteve. Policija pažljivo prati situaciju, upozoravajući na posebno opasne uslove na putevima koji povezuju Puku i Kukeš i Puku i Skadar. Mediji u Tirani su izvestili da su neka sela u opštini Puka prekrivena snegom visine jedan metar, koji je u potpunosti blokirao komunikacije. Grčka je takođe pogođena hladnoćama i snegom, što je dovelo do zatvaranja nekih puteva. Snežne padavine u Makedoniji, mada velike, za sada ne stvaraju nikakve ozbiljne probleme. (Njuz 24, Top Njuz, Balkan veb – 13.12.2010; Hurijet, ANA-MPA - 12.12.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.