Velika promena u ruskom vazduhopolovstvu?

Izvor: B92, 05.Dec.2022, 10:36

Velika promena u ruskom vazduhopolovstvu?

Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavilo je novi dnevni obaveštajni izveštaj o situaciji u Ukrajini.

U njemu obaveštajci navode da je poslednjih meseci znatno smanjen broj letova ruskih taktičkih borbenih aviona iznad Ukrajine.

"Ruski avioni sada verovatno obavljaju desetine misija dnevno, u poređenju sa najviše 300 misija dnevno u martu", rekli su obaveštajni zvaničnici. Govorili su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o ruskim vazdušnim gubicima.

"Rusija je sada izgubila više od 60 aviona sa fiksnim krilima u sukobu, verovatno dodajući ovome lovac-bombarder Su-24M FENCER i kopneni avion Su-25 FROGFOOT koje su izgubili prošle nedelje", rekli su obaveštajni izvori.

Oni dodaju da je smanjen broj letova verovatno rezultat kontinuirane velike pretnje ukrajinske protivvazdušne odbrane, ograničenja sati letenja ruskih aviona i pogoršanja vremena.

"S obzirom na to da se ruska taktika kopnenih napada u velikoj meri oslanja na vizuelnu identifikaciju i nenavođenu municiju, rusko vazduhoplovstvo će verovatno nastaviti sa niskom stopom kopnenih napada tokom lošeg zimskog vremena", zaključili su britanski obaveštajci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zapad ne odustaje od slanja oružja: Ukrajina će uskoro dobiti „protivotrov“ za ruske rakete i dronove

Izvor: Danas, 05.Dec.2022

Prema obaveštajnom izveštaju britanskog Ministarstva odbrane, broj ruskih borbenih aviona u Ukrajini je značajno smanjen poslednjih meseci. Trend ne čudi ako se zna da je Rusija u ovom sukobu do sada izgubila više od 60 borbenih aviona, čemu treba dodati i poslednju oborenu letelicu: lovac Suhoj-24M...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.