Velika podrška apelu za drastično oporezivanje kiča

Izvor: Press, 29.Jul.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika podrška apelu za drastično oporezivanje kiča

Apel direktora Kulturnog centra Novog Sada (KCNS) Bojana Panaotovića, čija je središnja ideja drastično oporezivanje kiča, vraćanje mladih kulturi i promovisanje pozitivnih kulturnih obrazaca, za samo četiri dana podržalo je više od 300 javnih ličnosti, saopštila je danas ta institucija.
Foto:B92.net
Apel su podržali mnogi naučnici, umetnici, novinari, profesori, poslanici i odbornici u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << skupštinama, radnici u ustanovama kulture, a kako se dodaje u saopštenju, toj akciji pridružili su se i mnogi “obični” gradjani, roditelji, penzioneri i radnici. 

Broj i relevantnost potpisnika koji su podržali apel ukazuju na opravdanost i potrebu jedne takve inicijative, ističu u novosadskom Kulturnom centru. 

Te navedene činjenice kao i ogroman, pozitivan odjek koji je apel doživeo ne samo u domaćim već i u medijima u regionu, “nameću potrebu da se nadležni državni organi a prevashodno Ministarstvo kulture podrobno uhvate u koštac sa ovim pitanjem”. 

KCNS navodi da su apel direktora te institucije izmedju ostalih podržali analitičari dr Dušan Janjić, dr Dejan Vuk Stanković i Branko Radun, nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije ambasador u Izraelu Mile Isakov, ekonomisti prof.dr Slobodan Komazec i Branko Dragaš, kao i predsednica DSS dr Sanda Rašković Ivić. 

Podršku su dali i pesnik Pero Zubac, aforističar Ilija Marković, narodni poslanik SNS-a Vladimir Đukanović, predsednica udruženja roditelja”dr Dragana Ćorić, advokat Marko Nicović, nekadašnji predsednik Skupštine grada Novog Sada Zoran Vučević, predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković i mnogi drugi. 

Na zvaničnom sajtu KCNS može da se vidi pismo javnosti direktora KCNS, spisak dosadašnjih potpisnika, kao i mogućnost kako da se podrži taj apel, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.