Velika akcija policije: Razbijena moćna mafijaška grupa

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 20:29

Velika akcija policije: Razbijena moćna mafijaška grupa

Italijanska policija uhapsila je 61 člana Ndrangete, najmoćnije italijanske mafijaške grupe, u nizu racija u sedam regiona.

Oni su osumnjičeni za niz krivičnih dela uključujući prevaru, trgovinu drogom, infiltraciju vlade i iznudu lokalnih poljoprivrednika.

Više od 500 policajaca bilo je uključeno u operaciju, koja je ciljala ukupno 167 osoba, uključujući desetine koji su trenutno u zatvoru.

Jučerašnja akcija bila je samo deo šire, tekuće operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razbijanja grupe. Policija je prošle nedelje saopštila da je više od 100 ljudi uhapšeno širom Evrope u najvećoj operaciji protiv Ndrangete ikada. U operaciju je uključeno deset zemalja, a zaplenjena je imovina vredna 25 miliona evra, piše Bi-Bi-Si.

Istraga je takođe otkrila važne nove informacije o tome kako deluju neki od najviših nivoa grupe. Paskuale Bonavota, jedan od navodnih šefova mafijaške grupe, uhapšen je prošlog meseca u katedrali u severnom gradu Đenovi. Stotine drugih mafijaša i korumpiranih zvaničnika su ili osuđene ili tek treba da im se sudi za njihovu umešanost u porodicu Mankuso.

Porodica Mankuso je samo jedna od 150 porodica koje čine kriminalnu mrežu Ndrangeta. Italijanski i belgijski istražitelji veruju da je Ndrangeta prokrijumčarila blizu 25.000 kg kokaina između oktobra 2019. i januara 2022. i kanalisala više od 22 miliona evra iz Kalabrije u Belgiju, Holandiju i Južnu Ameriku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.