Velika akcija mornarice: Spašeno preko 500 ljudi

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 23:48

Velika akcija mornarice: Spašeno preko 500 ljudi

Kraljevska mornarica Maroka saopštila je danas da je spasila više od 500 migranata iz raznih zemalja, koji su se uputili ka Evropi preko Španije.

U saopštenju koje je prenela državna novinska agencija MAP, Kraljevska mornarica je navela da su 552 migranta, uglavnom iz podsaharskih zemalja, spašena u periodu od 8. do 18. aprila, navodi Anadolija.

Dodaje se da su se migranti služili opasnim metodama da pređu u Evropu, uključujući improvizovane čamce, kajake, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << džet-skije, a bilo je i onih koji su plivali.

Jedinice obalske straže mornarice pružile su migrantima potrebnu prvu pomoć, koji su potom predati Kraljevskoj žandarmeriji zbog obavljanja uobičajenih administrativnih procedura.

Godinama su severnoafričke zemlje poput Tunisa, Alžira, Libije, Mauritanije i Maroka rute preko kojih migranti, uglavnom iz podsaharske Afrike, pokušavaju da dođu do Evrope u potrazi za boljim životom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.