Velika Britanija: Rusi bogatiji od domaćina!

Izvor: S media, 09.Maj.2011, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija: Rusi bogatiji od domaćina!

Ruski biznismeni sa boravištem u Velikoj Britaniji, Ališer Usmanov i Roman Abramovič, spadaju u "trojku najbogatijih" stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva.

Ališer Usmanov i Roman Abramovič, ruski biznismeni sa boravištem u Velikoj Britaniji, "zauzeli" su dve od tri pozicije najbogatijih ljudi koji žive u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Na prvoj poziciji liste najbogatijih Britanaca od 2005. godine čvrsto se drži indijski magnat na sektoru čelika Lakšmi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Mital, čija je imovima lane ipak opala za 20 odsto i sada iznosi 17 milijardi funti (oko 27,9 milijardi dolara), ukazuje se u juče objavljenoj listi "Sandej Tajmsa".

Po prvi put u istoriji ove liste, na drugo mesto se pozicionirao Ališer Usmanov sa imovinom vrednom 12,4 milijardi funti (više od 20 milijardi dolara). Usmanov je jedan od vlasnika londonskog kluba "Arsenal" u kome zajedno sa partnerom Farhadom Moširi preko posredničke kompanije "Red end Vajt Holdings" poseduje više od 27 odsto akcija.

Roman Abramovič se dosađivao na i najglamuroznijem dočeku

Budućeg milionera možete prepoznati po crtama lica!

Rols-Rojs: Bogataši odrešili kesu

Još jedan "fudbalski" biznismen, vlasnik londonskog kluba "Čelsi" Roman Abramovič, koji je 2004. godine bio na čelu "Sandej Tajms Rič List" da bi se posle toga stabilno održavao na drugoj poziciji, ove godine je skliznuo na treće mesto, sa imovinom od 10 milijardi funti (oko 16,4 milijardi dolara).

Britanac na četvrtom mestu po bogatstvu

Najbogatiji pravi Britanac na listi, zemljoposednik, vojvoda Vesminsterski, Džerald Kavendis Gronsvenor
ove godine se spustio na četvrtu poziciju (prvi put od 1999. godine) sa sedam milijardi funti sterlinga (oko 11,5 milijardi dolara).

Broj milijardera u Britaniji je prošle godine uvećan na 73 sa 53. U istraživanju "Sandej Tajms" se takođe ukazuje da hiljadu najbogatijih žitelja zemlje poseduje 395,8 milijardi funti (bezmalo 650 miiljardi dolara), što je više od jedne trećine državnog duga.

Kriza i u Britaniji

Britanski bogataši se, međutim, još nisu oporavili od krize. Ujedinjeno Kraljevstvo je 2008. godine moglo da se pohvali sa 75 milijardera čija je imovina vredela 413 milijardi funti sterlinga.

Listu hiljadu najimućnijih stanovnika Velike Britanije "Sandej Tajms" objavljuje na osnovu dostupnih informacija i vlastitih izvora. Pored osnovnog spiska, list sastavlja i top liste bogataša u različitim kategorijama, od "zvezdanih" tinejdžera i muzičara do vlasnika hedž fondova i mladih biznimena.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.