Vekarić: Uzdržaćemo se od komentara o trgovini organima

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2011, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić: Uzdržaćemo se od komentara o trgovini organima

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da to tužilaštvo ne želi da svojim komentarima utiče na osetljivu situaciju u vezi za izveštajem Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosmetu, pošto je upravo Marti kritikovao srpsko pravosuđe da o ovoj temi mnogo priča, a malo radi.

"Mi smatramo da javnost ima pravo da zna sve što je u vezi sa našim predmetima, a ne utiče na istragu. To su naši subjektivni stavovi i procene", rekao je Vekarić, a prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << beogradski mediji.

A odmah pošto je objasnio kako imamo "čvrste stavove", Vekarić je savio kičmu i rekao da će se Tužilaštvo ubuduće uzdržati od bilo kakvih kometara o Martijevom izveštaju, navodeći da komentarima ne želi nikog da iritira.

Izvestilac Saveta Evrope za Kosmet Dik Marti istakao je da se iz njegovog izveštaja vidi da je kritičan prema srpskim pravosudnim organima, i da smatra da bi bilo bolje da pravosuđe u Srbiji više radi svoj posao, a da manje radi na odnosima sa javnošću.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.