Vekarić: Tužilaštvo nastavilo istragu protiv Limaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić: Tužilaštvo nastavilo istragu protiv Limaja

BEOGRAD - Srpsko tužilaštvo za ratne zločine vodi intenzivnu istragu protiv bivšeg komandanta OVK Fatmira Limaja osumnjičenog za ratne zločine nad srpskim civilima u Dreničkom kraju na Kosovu i Metohiji, prenela je večeras Radio-televizija Srbije.

"Da procesuiramo nekog ko je oslobođen u Hagu moramo se konsultovati sa predsedavajućim veća koje je sudilo Haradinaju, Limaju i ostalima. Upravo smo početkom aprila to i učinili i na neki način je usaglašen stav da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naše tužilaštvo može da nastavi postupak jer su naši argumenti bili neoborivi", izjavio je portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić.

Haški tribunal oslobodio je Limaja i Ramuša Haradinaja za zločine u selu Klečka. Srpsko tužilaštvo nastavilo je istragu i došlo do dokaza koji terete Limaja za zločine počinjene na drugim lokacijama, a koje nisu bile obuhvaćene haškom optužnicom.

Tokom maja 1998. godine OVK je u dva napada kidnapovala 10 radnika površinskog kopa rudnika Belaćevac.

Tužilaštvo je u nastavku istrage došlo do dokaza o otmicama najmanje 30 srpskih civila na području Drenice, nekoliko policajaca i najmanje 11 albanskih civila, objavio je RTS.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su za zločine odgovorni Fatmir Limaj zvani Čeliku, Sahit Jašari, Sulejman Selimi zvani Sultan, sada general u Bezbednosnim snagama Kosova i Sami Ljuštaku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.