Vegel: Stranke su između sebe podelile sve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2012, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vegel: Stranke su između sebe podelile sve

NOVI SAD -

Književnik Laslo Vegel ocenio je da su stranke u Srbiji podelile sve sfere uticaja između sebe, kao i da su se stranke nacionalnih manjina "nagodile" sa većinskim strankama.

"Stranke su podelile među sobom i nebo, javna preduzeća, funkcije, sfere uticaja, zdravstvo i, naravno, kulturu. Svaki stranački lobi je gazda u svom dvorištu", napisao je Vegel u svojoj kolumni za portal Autonomija.

On je ocenio da je reč o "partokratskom sistemu" u kojem su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se i "manjinski baroni nagodili s većinskim prinčevima".

"Zajedničkim snagama sužavaju, ukidaju one republikanske prostore kojih se tako rado sećam", naveo je Laslo Vegel.

Prema njegovoj oceni, "duh prošlosti", odnosno duh devedesetih godina prošlog veka se "šunja oko nas i prikrada se u javni diskurs, uvlači u svakodnevnicu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.