Većina pješaka ne poštuje saobraćajne propise

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 17.Feb.2011, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina pješaka ne poštuje saobraćajne propise

Većina pješaka u Republici Srpskoj ne poštuje saobraćajne propise, najviše zbog navike da nisu podložni sankcijama i zbog uvjerenja da policija toleriše njihove prekršaje, utvrđeno je tokom akcije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ RS pod nazivom "Odnos pješak - vozač". Tokom ove akcije, koja je sprovedena u januaru, kontrolisana su 924 pješaka, od kojih je 867, odnosno 93,83 odsto, prekršilo saobraćajne propise, saopšteno je iz MUP-a RS. U okviru ove akcije kontrolisano je >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << i 1 969 vozača od kojih je 821, odnosno 41,69 odsto, počinilo prekršaj prema pješacima.

MUP RS podsjeća da su saobraćajne propise dužni da poštuju svi učesnici u saobraćaju, kako zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

U saopštenju se navodi da će policija nastaviti sa sličnim akcijama, usmjerenim na odnos pješaka i vozača, jer je u prošloj godini u saobraćajnim nezgodama smrtno stradalo 36 pješaka, 149 je teško povređeno, dok ih je 247 zadobilo lakše tjelesne povrede.
 
Izvor:Srna

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Povezane vesti

Većina pješaka ne poštuje saobraćajne propise

Izvor: RSplaneta.com, 17.Feb.2011

Većina pješaka u Republici Srpskoj ne poštuje saobraćajne propise, najviše zbog navike da nisu podložni sankcijama i zbog uvjerenja da policija toleriše njihove prekršaje, utvrđeno je tokom akcije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ RS pod nazivom "Odnos pješak - vozač".

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.