Večernje novosti proslavile 60. rođendan

Izvor: RTS, 16.Okt.2013, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Večernje novosti" proslavile 60. rođendan

Proslavom u beogradskom Domu vojske, list "Večernje novosti" obeležio 60. rođendan. Početak objavljivanja tog lista predstavlja najveću prekretnicu i inovaciju u novinarstvu na ovim prostorima, ocenio glavni i odgovorni urednik Ratko Dmitrović.

List Večernje novosti obeležio je 60 godina od izlaska prvog broja, a proslavi u beogradskom

Domu vojske prisustvovali su visoki državni zvaničnici, ali i kolege iz drugih medijskih kuća i ličnosti iz javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << života.

Prvi broj Večernjih novosti objavljen je 16. oktobra 1953. u tiražu od 14.700 primeraka, a tiraž današnjeg rođendanskog izdanja ostigao je 185.761 primerak.

Najveći tiraž list je imao 5. maja 1980. godine, kada je bjavljena vest o smrti Josipa Broza Tita.

Glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti Ratko Dmitrović ocenio je da početak objavljivanja tog lista predstavlja najveću prekretnicu i inovaciju u novinarstvu na ovim prostorima.

Dmitrović smatra da Novosti s pravom nose epitet narodnih novina. "Pišemo o tome šta rade oni u Briselu, ali pišemo i o Milici iz okoline Bajine Bašte, koja je preturila 100 godina", rekao je Dmitrović. 

Prema njegodim rečima, Novosti ne plaše konkurencije elektronskih medija i internet izdanja, jer smatra da ništa ne može da pretekne i nadomesti pravu novinarsku reč.

Proslavi jubileja Večernjih novosti prisustvovao je premijer Srbije Ivica Dačić, ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin, ali i ličnosti iz sveta kulture i zabave, poput rokera Momčila Bajagića Bajage i glumca Aleksandra Berčeka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.