Večeras koncert ruskog Akademskog ansambla Aleksandrov

Izvor: Press, 07.Sep.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras koncert ruskog Akademskog ansambla Aleksandrov

Koncert poznatog ruskog Akademskog ansambla pesama i igara A. V. Aleksandrov biće održan večeras u 20 časova u Domu sindikata i na njemu će nastupiti 120 izvodjača (hor, orkestar i balet) sa posebnim programom iznenadjenja za srpsku publiku, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Ruskom domu.
Foto:Blic.rs
Kako je najavio umetnički rukovodilac Ansambla Sačenjuk Genadij Ksenofontovič >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koncert će činiti dva dela. Jedan je posvećen 70-godišnjici pobede nad fašizmom i okviru njega će izvesti pesme posvećene toj tematici, a u okviru drugog dela će izvesti neke od najboljih ruskih narodnih pesama.
On je istakao da im je veliko zadovoljstvo svaki put kada gostuju u Srbiji, te je tako i ovog puta.
Direktor Ansambla Malev Leonid Ivanovič podsetio je da ansambl postoji 85 godina, da su počeli sa svega 12 ljudi, da sada ima 250 članova, a da je 120 koliko ih učestvuje u beogradskom koncertu sastav sa kojim gostuju u inostranstvu, kao i da su sada posetili više od 60 zemalja sveta.
On je istakao da su poznati u čitavom svetu, ali ispričao i zanimljivosti sa turneja. Ivanovič je rekao da uče jezik i pesme svake zemlje u kojoj gostuju i na koncertima izvode neke od najpopularnijih kompozicija iz tih zemalja.
Direktor Ansambla je dodao da su im se u takvim situacijama više puta događali "incidenti" pošto su ljudi mislili da ne pevaju uživo, već da pesma ide sa trake, pa su ih zvali kako bi dokazali svoje tvrdnje i pevali ispred njih.
Direktorka Ruskog doma u Beogradu Kuščenkova Nadežda Viktorovna izrazila je ushićenje zbog nastupa jednog od najistaknutijih ruskih ansambala u Beogradu i dodala da je veoma zahvalna što su pripremili poseban program za Srbiju.
Tokom aktuelne turneje oni nastupaju i u Madjarskoj, Bugarskoj, Moldaviji, Austriji, Nemačkoj, Kini, Izraelu...

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Beograd važna stanica na turneji ruskog hora "Aleksandrov"

Izvor: RTS, 08.Sep.2015, 12:48

U Domu sindikata je sinoć nastupio čuveni ruski hor "Aleksandrov". To im je druga stanica na evropskoj turneji tokom koje će obići još šest glavnih gradova zemalja koje je oslobodila sovjetska Crvena armija u Drugom svetskom ratu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.