Veče posvećeno uspomeni na Živana Saramandića

Izvor: Politika, 08.Feb.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče posvećeno uspomeni na Živana Saramandića

Neobično je počeo koncert posvećen sećanju na Živana Saramandića, pre dve godine preminulog prvaka opere Narodnog pozorišta. Predviđeno je bilo da se komemorativno muzičko veče održi u Multimedijalnoj sali Ustanove kulture Palilula, ali su organizatori ubrzo shvatili da će taj prostor biti premali za više od 200 posetilaca. Zato su izvođači i gosti prešli u veliku salu „Stamenković” i koncert je počeo sa svega petnaestak minuta zakašnjenja.

Poznate pesme i arije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz opera izvelo je šestoro vokalnih solista, uz klavirasku saradnju pijanistkinje Darinke Paunović. Ona je u posebnom delu koncerta odsvirala splet ruskih pesama iz repertoara Živana Saramandića, a njegova supruga Milka Stojanović izvela je kancone „El vito” i „La Spanjola”.

M. V.

objavljeno: 08.02.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.