Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veća izdvajanja za socijalne usluge

BANJALUKA-Iduće godine biće povećana izdvajanja za socijalne usluge koje će biti realizovane putem Centra za socijalni rad.

Rečeno je ovo danas nakon sastanka Natalije Trivić, načelnice Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, i delegacije Gradskog odbora Udruženja invalida Banjaluka.

"Od novih usluga, biće pokrenuti dnevni centri za stara lica u MZ Obilićevo, čije će usluge moći korisiti i lica sa invaliditetom, i za zbrinjavanje omladine i punoljetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << lica sa smetnjama u razvoju u Lazarevu", kazala je Trivićeva.

Dodala je da su planirali i sredstava u budžetu Centra za pripremne aktivnosti pokretanja usluge stanovanja uz podršku.

"Korisnici ove usluge, koja bi trebalo da zaživi u naredne tri godine, bila bi mentalno nedovoljno razvijena lica i lica sa problemima u mentalnom zdravlju", pojasnila je Trivićeva.

Tokom sastanka sumirani su ostvareni ovogodišnji rezultati, od kojih je izdvojen uspješno realizovan projekat uklanjanja arhitektonskih barijera na području grada.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.