Vatrogasci ugasili dva velika požara

Izvor: B92, 28.Feb.2019, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci ugasili dva velika požara

Vatrogasci, koji su ugasili požar na lokalitetu Beočinski rit, kada su krenuli da napuštaju teren, naišli su na još jedan požar, kod Rakovca.

I taj požar je ugašen oko 20 sati.

"Nije bilo moguće po noći precizno utvrditi koliku površinu kod Rakovca je zahvatila vatra. Sutra, nakon uviđaja, imaćemo precizne podatke”, kaže za Tanjug Branka Bogavac iz Nacionalnog parka Fruška gora.

Prvi požar na Fruškoj gori izbio je danas oko 14 sati, na lokalitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beočinski rit, kada je vatra zahvatila skoro 30 hektara površine. Nakon što su ugasili taj požar, vatrogasci su naišli na još jedan požar.

"Nakon što su ugasili požare na lokalitetu Beočinski rit, naišli su na još jedan požar, kod Rakovca. Taj požar bio je stavljen stavljen pod kontrolu, vatrogasci i naše kolege iz Nacionalnog parka su još na terenu", izjavila je za Tanjug Branka Bogavac.

Iz svih uprava Nacionalnog parka zaposleni su bili angažovani na lokalizovanju vatre, a uz pomoć Vatrogasne službe iz Beočina, požar je ugašen.

"Požar je zahvatio skoro 30 hektara površine. Pretpostavlja se da je uzrok ljudski faktor", saopštili su iz Nacionalnog parka.

Svi lokaliteti na kojima su izbili požari, Beočinski rit kod Beočina i Dumbovo kod Rakovca, nalaze se u okviru Nacionalnog parka, a Dumbovom gazduje Eparhija sremska, jer je restitucijom vraćen Crkvi.

"Apelujemo na građane da povedu računa, posebno tokom dana sa porastom temperature, da nakon roštiljanja u prirodi provere da li su dobro ugasili vatru, da ne ostavljaju zapaljen baštenski otpad bez nadzora, da ne izbacuju upaljene cigarete iz automobila, i da budu savesni prema svojoj okolini i prirodi", upozorili su iz Nacionalnog parka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.