Vatrogasci posetili dečaka povređenog u liftu

Izvor: Blic, 31.Mar.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci posetili dečaka povređenog u liftu

Devetogodišnjeg Aleksu B, dečaka teško povređenog u nedelju kada su ga priklještila vrata lifta, danas su na Institutu za majku i dete “Dr Vukan Čupić“ obišli vatrogasci koji su učestvovali u njegovom spasavanju i obradovali ga brojnim poklonima.

Trojica od pet vatrogasaca iz Zemunske vatrogasne stanice, koji su direktno učestvovali u akciji spasavanja dečaka doneli su dečaku šlem, majicu 4. voda, i igračku vatrogasno vozilo.

Aleksa, prema rečima lekara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije životno ugrožen i uspešno se oporavlja.

Dečaka je iznenadila poseta velikog broja ljudi, pa je na momente bio zbunjen i pomalo odsutan zbog bliceva reportera oko njega. Darovi su ga oraspoložili, kao i pažnja njegovih spasilaca.

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić takođe je posetio Aleksu i obradovao ga igračkama, značkom vatrogasne stanice, ali i knjigom u koju su se upisali svi učesnici akcije spasavanja dečaka.

Aleksini roditelji zahvalili su svima na poseti i poklonima, i ovom prilikom izrazili posebnu zahvalnost i komšijama iz zgrade u Ulici Miće Radakovića, koji su mu mnogo pomogli.

Roditelji su vatrogascima doneli tortu u obliku vatrogasnog vozila, na kojoj piše "Hvala", međutim oni su se zahvalili i slatku poslasticu dali Aleksi.

Direktor Instituta za majku i dete Dragutin Tričković istakao je da je zadovoljan kako se dečak oporavlja, i naglasio da mu predstoji dalje lečenje, ali da je važno da nema unutrašnje povrede, ni ozlede na glavi, i da lepo komunicira i bez većih problema pokreće ekstremitete.

Povezane vesti: Dečaka povređenog u liftu čekaju teške operacije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.