Vatra se približila kućama na Pelješcu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatra se približila kućama na Pelješcu

ZAGREB - Vatra se približila kućama na području hrvatskog poluostrva Pelješac i u mjestu Kršan u Istri, a gašenje požara otežava vjetar, javljaju hrvatski mediji.

Vatra se približila na stotinjak metara od kuća u mjestima Dančanje i Brijesta na Pelješcu, a osim te linije, aktivan je i požar kod Janjine.

Pelješac brani 400 vatrogasaca, a na teren su upućene nove ekipe iz raznih krajeva Hrvatske.

Glavni vatrogasni rukovodilac Slavko Tucaković >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izjavio je da u gašenju požara pomažu kanader i helikopter, da se situacija mijenja iz minuta u minut, te da je teren nepristupačan.

Prema njegovim riječima, požar na Korčuli je lokalizovan, na Učki je pod kontrolom, gase ga dva kanadera, a na Braču, gdje je juče buknulo nekoliko požara, vatrogasci dobijaju bitku s vatrom.

Požar koji je buknuo juče tokom grmljavinskog nevremena u Plominu do danas je "progutao" više od 300 hektara bjelogorične šume, trave i niskog rastinja.

Osim požara, Hrvatsku je juče pogodilo snažno grmljavinsko nevrijeme, dijelovi Zagreba ostali su bez struje, a stabla su padala na parkirana vozila i saobraćajnice.

Nevrijeme je zahvatilo skoro cijelu Hrvatsku, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji, između Makarske i Trogira, bilo je desetak akcija spašavanja na moru.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hrvatska u plamenu, ali neće pomoć Rusije

Izvor: Studio B, 24.Jul.2015

Vatra se približila kućama na području hrvatskog poluostrva Pelješac i u mestu Kršan u Istri, a gašenje požara otežava vetar, javljaju hrvatski mediji...Vatra se približila na oko 100 metara od kuća u mestima Dančanje i Brijesta na Pelješcu, a osim te linije, aktivan je i požar kod Janjine...Pelješac...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.