Vasin: Politički obračun sa pokrajinom

Izvor: RTS, 23.Mar.2013, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: Politički obračun sa pokrajinom

Zahtevi za ostavkom Vlade Vojvodine, nakon hapšenja tri osobe koje su osumnjičene za malverzacije u RBV, govore o tome da je reč o "političkom obračunu" sa Skupštinom i Vladom Vojvodine, kaže pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin.

Vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin izjavio je da zahtevi za ostavkom Vlade Vojvodine, nakon hapšenja tri osobe koje su osumnjičene za malverzacije u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV), govore u prilog tezi da je reč o "političkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obračunu" sa Skupštinom i Vladom Vojvodine.

"Zahtevi za ostavkama članova Vlade Vojvodine, koji su usledili odmah nakon privođenja, uveravaju nas da je u pitanju politički obračun sa legitimno izabranom većinom u Skupštini Vojvodine i Vladi Vojvodine", naveo je Vasin u saopštenju.

Miroslav Vasin je u saopštenju naveo da su hapšenja usledila nakon nekoliko meseci "političke i tabloidne represije".

"Kampanja koja se vodi protiv RBV, u pokušaju da se njeno poslovanje, a sa njom i Vlada Vojvodine, kriminalizuju, danas su dobili epilog u privoĐenju tri bivša rukovodioca. Ovo se radilo tako što se Razvojna banka vezivala za poslovanje i probleme Metals banke, a u medijima su danima najavljivane istrage i hapšenja", piše u saopštenju.

Vasin kaže da Vlada Vojvodine "neće nikome suditi pre suda", i nikoga proglašavati krivim dok se to ne dokaže.

"Neophodno je utvrditi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem, o kom se istraga mora voditi u nadležnim institucijama, a ne u tabloidima, niti je mogu voditi političke stranke i njihovi funkcioneri", piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.