Vasin: Obračun sa pokrajinskom vladom preko RBV

Izvor: Press, 23.Mar.2013, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: Obračun sa pokrajinskom vladom preko RBV

Nakon nekoliko meseci političke i tabloidne represije, kampanja koja se vodi protiv Razvojne banke Vojvodine, u pokušaju da se njeno poslovanje, a sa njom i Vlada Vojvodine, kriminalizuju, danas su dobili epilog u privođenju tri bivša rukovodioca”, ističe Vasin u saopštenju objavljenom na internet stranici pokrajinske vlade.

Ovo se radilo tako sto se RBV “vezivala za poslovanje i probleme Metals banke, a u medijima su danima najavljivane istrage i hapšenja”, naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je Vasin.

On je dodao da, prema podacima koje je iznela RBV, nije pričinjena šteta jer je izvršni postupak u toku, a ovlašćeni procenitelj u izvršnom postupku naplate kredita i izdatih garancija, pozitivno je procenio njihovu naplativost.

Imajući to u vidu, Vlada Vojvodine neće nikome suditi pre suda, i nikog proglašavati krivim dok se to ne dokaže. Neophodno je utvrditi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem, o kom se istraga mora voditi u nadležnim institucijama, a ne u tabloidima, niti je mogu voditi političke stranke i njihovi funkcioneri, istakao je Vasin.

”Zahtevi za ostavkama članova Vlade Vojvodine, koji su usledili odmah nakon privođenja, uveravaju nas da je u pitanju politički obračun sa legitimno izabranom većinom u Skupštini AP Vojvodine i Vladi Vojvodine”, naglašava Vasin. 

”Epilog ovog slučaja, koji ćemo sa velikom pažnjom pratiti kao zainteresovana strana i većinski vlasnik, dokazaće da li je Razvojna banka Vojvodine imala isti tretman kao i ostale banke u državnom vlasništvu, ili su određeni nivoi vlasti činili sve da bi ona bila kompromitovana i uništena“, naveo je Vasin.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ješić: Pokrajinska vlada ne treba da podnosi ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2013, 13:12

NOVI SAD -..Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je danas da pokrajinska vlada ne treba da podnosi ostavku ukoliko bude ustanovljeno da je bilo nezakonitosti u poslovanju Razvojne banke Vojvodine (RBV)...Napominjući da RBV ne bi bila u problemima da je uspela da naplati svoja velika potraživanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.