Varijabilni deo cene grejanja u Nišu smanjen za 15 odsto

Izvor: Beta, 12.Avg.2020, 10:46

Varijabilni deo cene grejanja u Nišu smanjen za 15 odsto

Nadzorni odbor Gradske toplane Niš doneo je odluku o pojeftinjenju varijabilnog dela cene grejanja sa sadašnjih 5,54 dinara po kilovatu utrošene toplotne energije, na 4,68 dinara.Nova cena grejanja, kako je navedeno u odluci, primenjivaće se za obračun računa počev od od prošlog meseca.Pojeftinjenje od 15,5 odsto predloženo je jer je cena gasa u julu pala sa 17,77 odsto, a toplane u Srbiji imaju zakonsku obavezu da koriguju varijabilni deo cene kada gas poskupi za više od tri odsto ili pojeftini za više od pet odsto.Prethodni put varijabilni deo cene grejanja u Nišu smanjen je u aprilu, sa šest dinara po kilovat satu, na 5,54 dinara.To pojeftinjenje bilo je takodje zbog pada cene gasa koji "Jugorosgas" isporučuje niškoj Toplani.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Varijabilni deo cene grejanja u Nišu smanjen za 15 odsto

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020

Nadzorni odbor Gradske toplane Niš doneo je odluku o pojeftinjenju varijabilnog dela cene grejanja sa sadašnjih 5,54 dinara po kilovatu utrošene toplotne energije, na 4,68 dinara...Nova cena grejanja, kako je navedeno u odluci, primenjivaće se za obračun računa počev od od prošlog meseca...Pojeftinjenje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.