Vanredno stanje u Bangkoku

Izvor: RTS, 07.Apr.2010, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje u Bangkoku

Nakon što su pristalice opozicije upale u zgradu parlamenta, tajlandski premijer Abhisit Vedžadživa proglasio vanredno stanje u regionu Bangkoka.

Tajlandski premijer Abhisit Vedžadživa proglasio je vanredno stanje u oblasti tajlandske prestonice Bangkoka kako bi snagama bezbednosti dao veća ovlašćenja da povrate kontrolu i spreče širenje demonstracija.

Premijer je posredstvom televizije objavio uvođenje vanrednog stanja u trenutku dok su demonstranti, predvođeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Crvenim majicama", probili kordon oko zgrade parlamenta i ušli u dvorište, pa su neki poslanici, među kojima i zamenik premijera, bili evakuisani helikopterom, javila je agencija AP.

Demonstranti su se posle 20-ak minuta povukli iz dvorišta parlamenta na stare pozicije u trgovinskom delu grada, gde od 12. marta kampuju, zahtevajući raspuštanje parlamenta i raspisivanje izbora.

Vođe demonstranata su najavile da će protest, u kome od prošle subote učestvuje više desetina hiljada ljudi, podići na viši nivo i da će pojačati pritisak na premijera.

Uvođenjem vanrednog stanja u oblasti Bangkoka, vojci je otvoren put da uspostavi red i mir, zabranjena su javna okupljanja grupa većih od pet ljudi i ukinute neke građanske slobode, precizira AP.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.