Vanredna situacija u Novoj Varoši

Izvor: Mondo, 09.Jan.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija u Novoj Varoši

Na teritoriji cele opštine Nova Varoš od danas je na snazi vanredna situcija, zbog snežnih padavina i nanosa koji su zamele puteve i ulice.

Vanredna situacija uvedena je zbog novih pola metra snega koji je pao u poslednja dva dana.

"Najveće probleme putarima pravi jak vetar koji na usecima i prevojima pravi smetove visoke i preko dva metra. Zbog rizika od velikog snega i najave novih padavina, odlučeno je da se proglasi vanredne situacija", kazao je Dejan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Grbić, rukovodilac Odeljenja za održavanje puteva u Novoj Varoši, javljaju beogradski mediji.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će se prilike dodatno pogoršati s obzirom na to da se u gradu, gde već ima oko pola metra snega pod kojim su ulice i trotoari, očekuje novih 20 centimetara.

Prognoze za planinske delove opštine najavljuju da će pasti još pola metra snega.

Kritično je i u Prijepolju gde na višim kotama ima i do metar snega.

Spasena starica: Gde Hitna nije mogla, GSS jeste

Takva situacija je u Gornjim Babinama gde je dvadesetak domaćinstava odsečeno od sveta.

Zbog snežnih nanosa i zavejanih puteva dvoje đaka iz ovog sela danas nisu uspela da dođu u školu.

"Teška situacija je u planinskim delovima opštine, gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu. Najkritičnije je u Babinama, Jabuci, Kamenoj Gori, Pravoševu, Međanima, Aljinovića i Karauli. Tu je došlo i do stvaranja snežnih nanosa koji ponegde iznose i do dva metra. Jutros je put Gornjih Babina krenula 'ulta' koja pokušava da probije put do centra sela", izjavila je članica Opštinskog veća Prijepolja Mirjana Bojović.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.