Vanredna sednica Skupštine Srbije

Izvor: Mondo, 21.Sep.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna sednica Skupštine Srbije

Vanredna sednica Skupštine Srbije na čijem su dnevnom redu i izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, počela je danas oko 10.30.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Izmene i dopune tog zakona predviđaju ukidanje zakona o privremenom smanjenju penzija i ukidanje formule za usklađivanje penzija.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2018. godinu zbog planiranog povećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << penzija.

Sednica je sazvana na zahtev 157 poslanika i razmatraće se i izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojim se produžava studiranje po starom programu za još godinu dana.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o profesijama od posebnog interesa za Srbiju i uslovima za njihovo obavljanje, Predlog odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, koji je podnela guverner Narodne banke Srbije kao i više međudržavnih sporazuma.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sednica Skupštine o ukidanju Zakona o smanjenju penzija

Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2018

U Skupštini Srbije počelo je 10. vanredno zasedanje, a na dnevnom redu je više zakonskih predloga, među kojima su Zakon o izmenama i dopunama Zakona o penzionom i invalidskom osiguranju, izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju i izmene i dopune odluke o finansijskom planu Republičkog fonda...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.