Vanredna sednica Skupštine Novog Sada

Izvor: RTS, 29.Avg.2012, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna sednica Skupštine Novog Sada

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov za danas zakazala vanrednu sednicu gradskog parlamenta, na inicijativu 34 odbornika. Opozicija juče podnela zahtev za održavanje vanredne sednice na kojoj bi se raspravljalo i o smeni gradonačelnika Igora Pavličića.

14.55 - Sednica koja je ranije najavljena za 13.30 održaće se u 15 časova, javlja RTV.  

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov za danas je zakazala vanrednu sednicu čije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su održavanje zatražila 34 odbornika opozicije.

Kako se navodi u saopštenju pres službe Skupštine grada, početak zasedanja je u 13.30, a biće održano u Skupštini Vojvodine, jer se sala u Skupštini grada renovira i ne postoje uslovi za održavanje sednica gradskog parlamenta.

Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini Novog Sada podneli su juče zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo i o smenjivanju gradonačelnika Igora Pavličić.

Zahtev su podneli odbornici Srpske napredne stranke (SNS), Demokratske stranke Srbije, grupe "Novi Sad odmah" (bivši odbornici Dveri I bivši odbornik stranke Nijedan od ponuđenih odgovora) i grupe "Svi za Novi Sad" (Srpski pokret obnove i Romska demokratska stranka).

Predsednik Gradskog odbora SNS-a i kandidat za gradonačelnika Miloš Vučević rekao je da predloženi dnevni red ima 15 tačaka, među kojima je smena aktuelnog gradonačelnika i kompletne gradske admnistracije.

Vučević je juče razgovarao i sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), iz koje je najavljeno da će odluku o pristupanju novoj odborničkoj većini doneti 1. septembra na Predsedništvu stranke.

Vlast u Novom Sadu čine Demokratska stranka, SPS i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Za skupštinsku većinu u Novom Sadu potrebno je 40 odbornika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.